Medi ambient

medi ambient

Les tortugues babaues trobades fa dos anys a la platja Llarga tornen al mar

Els tres animals van retornar a l'aigua enmig de l'expectació de molts ciutadans

Els exemplars duen un xip per controlar-ne la ubicació a distància

Han tornat a casa. Després de dos anys en centres de recuperació, els tres exemplars de tortuga babaua trobats el 2014 a la platja Llarga de Tarragona han retornat a aquest punt de la costa per endinsar-se un altre cop al mar. A partir d'ara, els tres exemplars –mesuren entre 25 i 29 centímetres i pesen entre tres i quatre quilos i mig– tornen a ser a casa.

Enmig de l'expectació general, representants de l'Ajuntament, la Generalitat, la Fundació per a la Conservació i Recuperació d'Animals Marins (CRAM), la Creu Roja i una representació dels prop de vuitanta voluntaris d'observació de tortugues de la ciutat van ajudar ahir les tres tortugues a retrobar-se amb les onades, dos anys després de ser trobades acabades de néixer i en males condicions. “Quan vam trobar els exemplars, estaven en un estat molt delicat, eren com nadons nascuts en estadi prematur”, explica la biòloga del departament de Fauna i Flora de la Generalitat, Aida Tarragó, que indica que, durant aquest temps, els animals han rebut cures específiques, entre les quals destaquen una dieta especial, tractaments de vitamines i, fins i tot, sessions d'acupuntura i rehabilitació.

“Ara ja estan en condicions de retornar al mar”, destaca la biòloga, que detalla que als tres exemplars se'ls va posar un xip que permetrà fer un seguiment de la ruta que segueixen a mar obert, a través del lloc web www.seaturtle.org. Segons Tarragó, aquestes dades són “molt interessants per veure com passen els primers anys de vida”. Segons els experts, les tortugues babaues poden estar entre vuit i deu anys nedant a alta mar.

LA XIFRA

25
centímetres
és la mida mínima de llargada d'una tortuga babaua com les que s'han alliberat a la platja Llarga.

LA FRASE

Els tres exemplars van ser trobats en mal estat i se'ls ha fet recuperació i acupuntura
AIDA TARRAGÓ
BIÒLOGA MARINA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia