Medi ambient

Municipal

Tornaran a prohibir fumar en un tram de platja del Masnou

Segons l'Ajuntament, un 90% dels usuaris han qualificat de positiva la iniciativa, que va començar aquest estiu

L'Ajuntament del Masnou ja ha decidit que l'estiu que ve tornarà a destinar un tram de la seva platja a promocionar els “hàbits saludables”. Aquesta iniciativa, que es va començar a implantar l'estiu passat, té com a principal reclam la prohibició de fumar en un tram de platja que ocupa uns set mil metres quadrats, aproximadament. “Per ser el primer cop, l'experiència ha estat molt positiva”, va manifestar el regidor de Salut Pública, Albert Alfaro (ERC). El regidor també va assenyalar que “un 90% dels usuaris en fan una valoració bona o molt bona”, ja que durant els mesos en què l'espai va estar actiu, es van repartir unes 150 enquestes per recollir l'opinió dels banyistes que feien ús d'aquest tram de platja sense tabac. Aquesta bona percepció de la proposta s'ha reflectit en el nombre de banyistes en aquesta àrea, que ha arribat fins a vuit-centes persones en dies de molta afluència. “Si alguna cosa hi ha mancat ha estat un major dinamisme”, comentava Alfaro. Així, de cara a l'any vinent es vol potenciar la presència dels informadors en aquest tram de platja, que hi serien presents entre tres i quatre cops per setmana en lloc d'un de sol. A més, el regidor de Salut Pública va dir que també es vol fer més difusió dels productes que s'ofereixen en aquest espai saludable, com cremes solars, sucs i fruita, i que aquest any s'ha arribat a 1.200 unitats.

LA XIFRA

800
persones
diàries s'han registrat a la platja sense fum del Masnou en jornades de molta afluència.

Prova pilot d'un espai de la platja per a gossos

De cara a la pròxima temporada, i tal com ja han fet aquest any municipis com Sant Pol de Mar i Barcelona, el Masnou vol destinar un altre tram de la seva platja com a zona per a gossos, des de la zona de Can Teixidor fins a Montgat. La intenció és que aquest espai sigui hàbil durant tot l'any, incloent-hi els mesos d'estiu i possibilitant que amos i mascotes s'hi puguin banyar. Tal com va puntualitzar Alfaro, la voluntat és que sigui una prova pilot, i perquè això sigui una realitat encara fa falta modificar l'ordenança municipal sobre tinença d'animals. A més, per poder-hi accedir, està previst que els propietaris s'hagin de treure un carnet especial que acrediti la responsabilitat del propietari sobre l'animal. Aquest carnet també el podran sol·licitar les persones de fora del municipi. Els gossos potencialment perillosos, però, no hi podran accedir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona