Medi ambient

El Consorci de l’Estany de Banyoles vol reduir l’atropellament de fauna

Aquest estiu s’aplicaran mesures per fer disminuir la velocitat a la carretera de circumval·lació del llac, que inclouran unes plataformes elevades

Cada dos per tres es registren atropellaments de fauna salvatge a la carretera que dona la volta a l’estany de Banyoles per la banda de ponent, un fet que el Consorci de l’Estany atribueix sobretot a l’excés de velocitat amb què circulaven els vehicles causants de l’incident. Les víctimes són exemplars de diverses espècies –la majoria, protegides– des de llúdrigues fins a tortugues, passant per serps, segons el director tècnic del consorci, Miquel Campos. Això ha fet decidir l’ens que gestiona l’espai protegit a incrementar les mesures perquè no s’hi corri tant. El límit està establert en 30 km/hora i hi ha bandes rugoses i senyals que avisen que s’hi poden instal·lar radars (de fixos no n’hi ha), però molts conductors van més ràpid, segons s’afirma des del consorci. “Si vas a 30 o a menys, pots esquivar un animal que travessi la calçada; si vas de pressa, no”, diu Miquel Campos, que recorda que els caps de setmana i en hores punta dels dies feiners hi ha molt de trànsit.

Per posar-hi remei, aquest estiu s’aplicaran noves mesures: es construiran uns trams de calçada més elevats i pintats de color verd (faran uns cinc metres de llargada i estaran situats en els punts més problemàtics) i s’ampliarà i millorarà la senyalització (tant la vertical com la pintada al terra). El cost de la intervenció és d’uns 19.000 euros. El 75% del pressupost el posa la Generalitat i la resta, el consorci.

Fa quatre anys es va remodelar aquesta carretera de la Diputació (GIV-5248) per pacificar-hi el trànsit i facilitar-hi la circulació de bicicletes i de vianants, amb la incorporació d’un carril separat de la calçada.

LA DATA

2014
és l’any
en què es va fer la reforma de la carretera amb l’objectiu de racionalitzar-hi el trànsit.

LA FRASE

No oblidem que aquesta carretera passa per un espai protegit
Miquel Campos
DIRECTOR TÈCNIC DEL CONSORCI DE L’ESTANY DE BANYOLES


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona