El Maresme s'adhereix al manifest crític dels alcaldes contra les elèctriques

La comarca dóna suport als ajuntaments del nord que han viscut situacions extremes pel temporal

El Maresme, representat pel ple del consell comarcal, va fer dimarts un pas endavant a l'hora de reclamar que la situació caòtica pel que fa al subministrament elèctric viscuda després del temporal del dia 8 no es torni a repetir. A petició dels alcaldes afectats del nord de la comarca, que durant una setmana han arrossegat les mancances del servei, tots els grups polítics van decidir adherir-se al manifest impulsat pels alcaldes gironins el dia 13. El document recull la indignació davant la lenta resposta de les companyies elèctriques a l'hora de restablir el servei, i acusa la Generalitat de falta d'informació i de previsió d'un episodi climatològic que va portar a un caos «evitable».

Els alcaldes dels dos municipis del Maresme que més han hagut de patir les conseqüències del mal temps, Joan Carles Garcia (CiU), de Tordera, i Jaume Borrell (CiU), de Sant Cebrià de Vallalta, van fer la demanda explícita en el consell d'alcaldes previ a la sessió plenària i van obtenir el beneplàcit de la resta de formacions polítiques.

De fet, Tordera, com a municipi, ja s'ha adherit a títol individual al manifest. Fonts municipals van recordar ahir que nou dies després del temporal encara hi havia masies aïllades a les zones boscoses que no tenien llum i que esperaven recuperar el subministrament aviat.

Una situació semblant és la que viu encara una part petita de la urbanització de Castellà d'Índies de Sant Cebrià. Des del consistori van confirmar ahir que encara els faltava la llum a una vintena d'habitatges, i que confiaven que la companyia Fecsa Endesa ho resolgués aquesta setmana.

Permís per cremar i ajudes extraordinàries que arribaran

El Departament de Medi Ambient i Habitatge ha donat permís a les poblacions afectades pel temporal que han de fer tasques extraordinàries per netejar els boscos i les lleres de les rieres perquè puguin fer cremes controlades d'aquest material. Es tracta d'una mesura concreta i que demana que es comuniqui a l'administració pertinent abans de dur-la a terme, i que puntualment deixa sense efecte la prohibició de fer cremes a les zones boscoses que va entrar en vigor el cap de setmana passat. Les principals queixes dels ajuntaments del Maresme afectats per la destrossa d'arbres i branques caiguts és que les feines de desbrossament i neteja s'han de fer amb molta rapidesa, i molt abans que arribi l'estiu i esdevinguin espais d'alta perillositat per als incendis. Les poblacions ja han manifestat la voluntat d'acollir-se a les ajudes extraordinàries anunciades per la Generalitat que han de compensar les grans despeses ocasionades pel temporal, i que han hagut de ser assumides per uns ajuntaments amb les finances molt tocades.

Més denúncies

L'Oficina Comarcal d'Informació al Consumidor (OCIC), acabada d'inaugurar dins l'edifici del Consell Comarcal del Maresme a Mataró, ja ha rebut més de 200 denúncies de ciutadans relacionades amb els danys i perjudicis al subministrament elèctric dels seus habitatges pel temporal de neu i vent. L'administració comarcal va posar a disposició dels veïns aquest servei per facilitar-los la tramitació de les reclamacions a la companyia elèctrica, i el mantindrà actiu com a mínim fins a final de mes. Tot i així, molts afectats s'han adreçat directament als ajuntaments o a l'empresa elèctrica per fer efectiva la seva queixa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona