Medi ambient

Manifest per aturar el parc eòlic marí

Els sis alcaldes dels municipis de la badia de Roses el qüestionen, volen més informes i frenar-ne la tramitació

Els sis alcaldes dels municipis de la badia de Roses van acordar aquest dimarts passat un manifest que reclama que s’aturi la tramitació del projecte de parc eòlic marí arran de la inquietud de diferents sectors. Es tracta de les alcaldesses de Cadaqués, Pia Serinyana, i de Roses, Montse Mindan, i dels alcaldes de l’Escala, Víctor Puga; de Sant Pere Pescador, Agustí Badosa; de Castelló d’Empúries, Salvi Güell, i de Torroella i l’Estartit, Jordi Colomí.

Expressen que a tots se’ls ha fet arribar durant les últimes setmanes moltes preocupacions des de diferents sectors i també posicions contràries al projecte. Exposen que és la seva obligació “vetllar per la defensa del territori” i encara més quan perceben que no existeix un “consens territorial”. Així mateix, manifesten que hi ha molts aspectes que els fan pensar que “no és un bon projecte” i fins i tot que els fan qüestionar si no estan “davant d’un gran negoci a costa del territori, en lloc d’un projecte d’implementació d’energies renovables”.

Per això demanaran al subdelegat del govern, Albert Bramon, l’aturada de la tramitació del projecte i reclamaran informes a la Generalitat per saber l’afectació del projecte per als pescadors; a Empresa i Coneixement per saber si realment donarà resposta a les necessitats del territori; a Medi Ambient per saber l’afectació al medi natural; a Territori i Sostenibilitat per saber l’afectació per a les línies d’evacuació fins a la central de Santa Llogaia, i a Esports per saber l’afectació als esports nàutics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona