Medi ambient

Milers d'hectàrees socarrimades a l'incendi de Cortes de Pallars

S'origina un de nou a la comarca dels Serrans entre El Villar i les Alcubles amb diversos focus

L'oposició demana la compareixença del conseller de governació

El foc declarat ahir dijous a la localitat valenciana de Cortes de Pallars afecta també a l'hora de redactar aquesta informació, els termes municipals de Macastre, Dos Aigües, Yátova i Real de Montroi, on s'han cremat milers d'hectàrees i són 700 les persones desallotjades, segons han informat fonts del Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat.

La major part dels 700 desallotjats es troben amb familiars i la resta s'han desplaçat fins a les instal·lacions habilitades per Creu Roja en les localitats de Macastre i Torís.

Les tasques d'extinció se centren en el front esquerre, on s'han desallotjat dos urbanitzacions, en els termes de Dos Aigües i Real de Montroi. La primera línia d'investigació apunta a una possible negligència com a origen de l'incendi, com a conseqüència de la instal·lació d'unes plaques solars en un habitatge.

L'esforç en les tasques se centra que l'incendi no afecte zones forestals de continuïtat ni barrancs perquè no s'estenguen les flames. Els treballs s'estan veient dificultats perquè les condicions meteorològiques no són favorables, amb vent de ponent i una humitat del 15%.

Suport de parròquies

Parròquies pròximes a la zona afectada per l'incendi declarat han oferit els seus locals per a acollir i ajudar els evacuats procedents de les aldees de l'Or i Otonel així com de la població de Dos Aigües, segons ha informat l'Arquebisbat en un comunicat.

D'igual forma, les parròquies de Yátova, Alboraig i Torís la comunitat d'Obreres de la Creu de Torís, s'han posat a disposició de l'Ajuntament i autoritats per a “tot el que es necessite”.

El president Fabra els ha agraït la deferència després que ha visitat la zona a mitat matí i ha rebut les explicacions pertinents dels caps responsables de l'operatiu desenvolupat perquè el foc es pogués controlar.

L'oposició ha demanat la compareixença urgent del conseller de governació perquè explique amb detalls les causes i les solucions que s'han pres durant l'operatiu.

Un nou incendi als Serrans

E.C.

Sobre les cinc de la vesprada han estat detectats uns focus d'incendi a la comarca dels Serrans, però no ha estat fins hores més tard que no han pogut acudir els mitjans aeris per a poder extingir el foc que també s'ha originat en diversos punts i tot apunta ala intencionalitat del mateix.

Les partides afectades pel moment se centren en les de Pardanxinos i el Cerro las Cabras en el terme municipal de Villar, però per la direcció del vent, s'estén cap a la demarcació de les Alcubles i Andilla respectivament, una zona boscosa de pins blancs esitent a la vora de la carretera Andilla Villar les Alcubles.

No ha estat fins les 19.30 hores que no han pogut acudir els mitjans aeris que s'han pogut detreure del focus de Cortes de Pallars i mentre, s'han desallotjat els poques famílies existents al llogaret de Pardanxinos, així com les localitats d'Artaj i la Pobleta, al mateix temps que es tallaven les carreteres d'accés entre aquestes localitats.

Es tem per la propagació del foc cap a les serres de la comarca de l'Alt Palància, degut a l'hora amb que s'han pogut incorporar els mitjans aeris i el temps de què es disposa perquè aquests deixen de ser operatius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona