Medi ambient

Cent voluntaris protegiran les noves tortugues babaues

L'Ajuntament de Tarragona va presentar ahir la Xarxa de Voluntaris per la Tortuga a Tarragona, que té la col·laboració de quatre entitats ambientals –GEPEC, La Sínia, Plataforma Cuidem la Platja Llarga i GATA–. La xarxa està formada per un centenar de voluntaris que passegen a la nit, o a primera hora del matí, per les platges de la ciutat per trobar algun rastre d'alguna tortuga babaua o d'algun dels seus nius. La prioritat és detectar possibles nius on la tortuga hagi posat els ous, garantir que ningú la molesti i vetllar per la supervivència dels ous. Com va explicar la regidora de Medi Ambient, Ivana Martínez, si es troba una posta “voluntaris i tècnics de la Generalitat hauran de protegir el niu les 24 hores durant els 60 dies que triguen els ous a sortir”.

El portaveu de Blau i Verd Serveis Ambientals, Jordi Bru, va afirmar que “les tortugues triguen dos o tres anys a tornar al lloc on van criar i, per tant, les que vinguin seran noves”.

Els voluntaris reparteixen fulls volanders amb consells a seguir en cas de topar amb un niu o una tortuga. El més important és avisar al telèfon d'emergència 112 i intentar que ningú no n'esborri el rastre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia