Infraestructures i serveis

municipal

Les guinguetes de Badalona tindran essència marinera

El nou model de local de platja recupera les ratlles blanques i blaves dels antics envelats de festa major instal·lats a tocar del mar

Les vuit unitats funcionaran després de Setmana Santa

Ratlles blaves i blanques a tocar del mar. Així lluirà aquest estiu la platja de Badalona un cop s'hi hagin instal·lat les guinguetes, que aquest any es renovaran per oferir un aspecte que recordarà els vells envelats que s'instal·laven al litoral badaloní durant la festa major d'estiu. Totes vuit unitats, repartides al llarg del litoral de la ciutat, tindran el mateix aspecte: parets de fusta pintada amb ratlles blanques i blaves amb unes lletres on s'hi podrà llegir Platges de Badalona, segons ha pogut saber aquest diari.

A hores d'ara s'està tramitant la licitació del nou model de guingueta, que mantindrà les dimensions que havia tingut fins ara, una superfície de 20 metres quadrats amb 100 metres quadrats de terrassa per posar-hi taules i cadires, coberta per una pèrgola. Està previst que les noves guinguetes es puguin començar a instal·lar a diferents punts de la platja a partir de després de Setmana Santa.

Arrels

L'aposta per aquest toc vintage vol fer retornar al litoral badaloní l'essència marinera d'altres temps, que els més grans encara recorden i que associen a les jornades estiuenques de ball amb orquestra als envelats de la platja. Durant els anys vint i principis dels trenta del segle passat, el que és ara la platja dels Pescadors havia arribat a tenir fins a quatre envelats de grans dimensions que rivalitzaven per contractar les millors orquestres del moment. Era una època en què les ratlles blanques i blaves eren també presents a les casetes de fusta de la platja, que servien de vestidors per als banyistes. Els dos colors són també presents a l'escut de la ciutat, en què hi surten unes ones en aquests tons, que reforcen el vincle amb el mar.

LA XIFRA

8
guinguetes
s'instal·laran al llarg dels gairebé cinc quilòmetres de litoral que té la ciutat de Badalona.

LA FRASE

Volem convertir-nos en la primera platja ‘baby friendly' de tota l'àrea metropolitana de Barcelona
Àlex Mañas
Regidor de l'àmbit Badalona Pròspera i Sostenible

Aposta per un litoral ‘baby friendly'

Les platges de Badalona registren durant l'estiu l'afluència d'un públic format majoritàriament per famílies. És per això que l'Ajuntament vol fer un pas més en l'aposta per fer que els banyistes trobin tots els serveis que necessiten. Aquest any s'incorporaran a tots els lavabos de les guinguetes de la platja canviadors per a nadons. “Volem convertir-nos en la primera platja baby friendly de l'àrea metropolitana de Barcelona”, assegura el regidor de l'àmbit Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas.

Una altra novetat d'aquest estiu serà la instal·lació d'una senyalització, que l'Àrea Metropolitana de Barcelona col·locarà a cadascun dels accessos a la platja. Es tracta de plafons de grans dimensions que informen dels serveis que té la platja, de les prohibicions, i inclouen números de telèfon útils i també un codi QR des d'on es pot accedir a informació actualitzada sobre l'estat del mar. Cadascun dels plafons estarà numerat, per tenir així un element que facilita la localització tant dels socorristes com dels usuaris de la platja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia