Urbanisme

L'Escala enllaça el passeig de Riells i el port

La primera fase del projecte per acostar vianants i ciclistes de Riells a les Planasses es presenta al ple

Mentre tot just s'està ultimant la millora del front marítim del nucli antic de l'Escala, l'Ajuntament prepara una nova actuació d'envergadura en un altre sector del municipi, des del passeig de Riells i fins al parc de les Planasses. L'actuació és qualificada per l'alcalde, Víctor Puga, com una “de les grans infraestructures pendents” del municipi, amb l'objectiu de millorar la connexió per a vianants i ciclistes a la part sud del litoral escalenc.

La primera fase d'aquest projecte (en total seran tres), que va presentar en el ple d'ahir el regidor d'Urbanisme, Josep Bofill, s'iniciarà amb una actuació al tram de l'avinguda Riells entre la Clota Petita i el carrer Sibil·la de Fortià, incloent-hi el pas arran de mar de la punta del Noi Esquerrà. El projecte planteja millorar la pavimentació de la prolongació del passeig fins a la Clota Petita, amb un paviment únic, l'eixamplament de les voreres i la creació d'un carril bici. L'actuació també servirà per millorar la recollida d'aigües plujanes al final del carrer Sibil·la de Fortià, salvant el desnivell, que ara provoca basses en aquest sector.

A la banda del litoral i al pas davant de la punta del Noi Esquerrà (on el formigó està molt deteriorat), es millorarà el ferm i es crearan unes escales que permetran seure i acostar-se al mar al tram més cap a l'oest de la Clota Petita. L'enjardinament i l'enllumenat també es millorarà i s'ordenarà en tot aquest sector.

Subvencionat en un 60%

En les fases posteriors es preveu continuar aquesta actuació a través del carrer Romeu de Corbera fins a arribar al port i a l'obertura d'un accés més digne al parc de les Planasses, plantejant una connexió pensada per a vianants i ciclistes.

Les obres es podrien començar a realitzar passat l'estiu (mesos de setembre o octubre) i tindran un termini d'execució previst de cinc mesos. El pressupost inicial d'aquesta primera fase (en espera de la rebaixa que hi pugui haver en el procés de licitació) és d'uns 779.000 euros més IVA, dels quals uns 400.000 seran coberts amb subvencions de la Generalitat i la Diputació, que segons calcula l'alcalde cobriran un 60% del cost total del projecte.

Puga també recalca que el projecte ha estat escollit entre els 10 o 12 inclosos a tot Catalunya dins el Pla de Foment Territorial de Turisme. “No es tracta només d'obra de via pública, sinó d'una actuació d'alt interès per als escalencs i pel foment del turisme, ja que és un dels pocs trams on faltava actuar de tot el litoral de l'Escala”, recalca l'alcalde, en què es planteja la continuïtat de pràcticament 7 km de passeig, des de Montgó fins a Sant Martí d'Empúries.

El ple va aprovar ahir inicialment el projecte amb els vots favorables del govern (PSC), als quals es va sumar ERC, i CiU i PP van votar-hi en contra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia