Urbanisme

GISELA SALADICH

ALCALDESSA DE TOSSA

“No sé per què aquesta mania que no votem”

Manté que fins ara ningú havia dit que el projecte del port i l'hotel des Codolar fos inviable

Creu que no els deixen fer la consulta perquè no són del PDeCAT ni d'ERC

L'alcaldessa de Tossa carrega contra el Parlament per la resolució per impedir que es faci el port, i manté la voluntat de fer la consulta tot i que Urbanisme veu el projecte impossible i Ports de la Generalitat el descarta.

La resolució del Parlament parla del terme de Sant Feliu de Guíxols...
Posen els àmbits de Pola i Giverola i Salions a Sant Feliu de Guíxols, quan són de Tossa. Santa Cristina surt al mar entre Sant Feliu i Tossa. És una errada greu. No sé com es fa quan es presenta una proposta al Parlament, però suposo que no es fa a la babalà. Han fet el ridícul.
El director general d'Urbanisme, Agustí Serra, diu que el projecte és impossible i inviable.
Sí, però a nosaltres ens va dir que féssim el conveni, i que estava d'acord a fer una consulta. Quan vaig signar el conveni, ell ho sabia i en cap moment ens van dir que no hi hauria solució i que no es podria fer.
Per tant, sent una mica que han estat marejant la perdiu?
Si el primer dia ens haguessin dit que seria inviable, tu creus que hauríem començat res?
Però és veritat que la zona està protegida pel POUM, pel Pla Director Urbanístic del Sistema Costaner i el Pla Territorial Parcial de les Comarques Gironines. Pensaven canviar-ho tot?
Si el poble digués no, es tancaria el tema del tot. Però si digués sí, el que es demanaria seria els canvis de tots aquests plans. Però en el pla de ports estava previst, ara que no diguin que no.
Però a banda del port, que podia estar-hi previst, què passa amb l'hotel i els xalets?
Quan convé canvien proteccions en altres llocs. Si a nosaltres ens deixen fer tot el procediment i surt que sí, som diferents que els de Salou, per exemple? Hi ha llocs on s'ha canviat tot per fer urbanitzacions.
I manté que s'ha de fer la consulta amb tot el panorama?
És clar que ho mantinc. En altres pobles no ha estat impossible ni inviable. Mantindrem la consulta perquè és el nostre compromís amb el poble i la gent vol votar, i el director general també ho diu, que cal fer la consulta, que és el que no entenc. Tampoc no entenc que no arribi a Madrid l'informe de Governació per autoritzar la consulta.
I per què creu que passa?
Perquè no som ni del PDeCAT ni d'ERC, sinó que som independents. Aquests partits s'ho han de fer mirar perquè no anem bé. Ja ens podien haver dit abans que no es podia fer res, com han dit ara, i no hauríem tocat res.
Abans el Parlament també va aprovar protegir cala Morisca, i l'hotel ja no s'hi farà.
Tossa la tenim protegida per tot arreu, més del 80%. Si tens 34 km2 de terreny i tens protegit més del 80%, ja em diràs. Jo preguntaria a Jordi Orobitg [diputat de Junts pel Sí i regidor de Medi Ambient a Lloret] quin percentatge té protegit a Lloret. Ell ja ho té tot construït, fa pena però és cert. I som veïns, em podia haver trucat i no haver fet el ridícul posant que són àmbits de Sant Feliu. Pensava que el Parlament era més seriós, però veig que no. Ens venen a protegir a nosaltres i si no fóssim independents segurament no patiríem com patim, els ensenyem com es governa un poble, perquè l'autonomia municipal no existeix per ells. Fan igual que l'Estat espanyol, no sé per què aquesta mania que no votem a Tossa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia