Infraestructures i serveis

rodalies

afectacions per avaria

Problemes elèctrics causen retards a l'R3, l'R4, l'R1 i l'R7

El trencament d'un cable de la catenària, entre les estacions de Sants i l'Hospitalet de Llobregat, provoca demores de fins a 90 minuts

Desenes de passatgers de cinc trens queden atrapats

Els passatgers de les línies de ferrocarril de rodalies R3, R4, R1 i R7 ahir van tornar a tenir un matí complicat. El trencament d'un cable d'electricitat a la catenària, entre les estacions de Sants (Barcelona) i l'Hospitalet de Llobregat, va provocar retards de fins a 90 minuts. Tot i que a la una del migdia la incidència en el sistema d'electrificació es va donar per resolta i a partir de llavors es va començar a restablir el servei, a primera hora de la tarda encara es produïen a les línies afectades demores d'una hora.

A causa de la incidència a la catenària, de la qual es desconeix el motiu però que va causar que el sostre d'un vagó quedés parcialment cremat, cinc trens van resultar afectats. Els passatgers de quatre combois es van haver d'evacuar i un cinquè va ser retornat fins a l'estació de Sants. Tot i que en un primer moment el servei de tren va quedar interromput per poder facilitar unes tasques de reparació que es van allargar més de tres hores, després es va circular per una única via i de mica en mica va tornar la normalitat. A les andanes de les estacions de Barcelona la indignació dels passatgers que s'hi anaven acumulant durant el matí era evident.

A l'estació de Vic, els usuaris de l'R3 que agafaven el tren en direcció a Barcelona no tenien problemes, més enllà dels retards de 4 o 5 minuts habituals, tot i que al migdia es temia que no s'acabés produint un tap a la capital. Procedent de l'Hospitalet pels volts de la una del migdia havien d'arribar dos trens amb pocs minuts de diferència, segons es podia veure a les pantalles d'informació. Els passatgers que van arribar comentaven que ells no havien patit greus retards, a diferència dels passatgers de l'R4, sobretot, que anaven al Vallès.

LA XIFRA

4
línies
de tren de rodalies van quedar afectades per una incidència en el sistema d'electrificació.

Desviaments del trajecte a Barcelona

A les tres de la tarda, Adif donava per solucionat del tot el problema, i informava al portal web que no hi havia incidències rellevants en el seu servei. En canvi, des de l'R3 encara parlaven d'afectacions que superaven els 30 minuts. A l'estació de Renfe de Vic, per exemple, al matí s'avisava per megafonia dels retards, provocats pel temps d'espera a les estacions i per l'augment del temps del recorregut, ja que s'advertia que de manera puntual es podien produir desviaments del trajecte habitual dels trens al seu pas per les estacions del centre de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.