Infraestructures

El Penedès tindrà xarxa de fibra òptica a final d'any

La Generalitat desplegarà la xarxa d'alta velocitat a través de l'eix diagonal que uneix Vilanova i la Geltrú i Igualada, i acosta el servei al Baix Penedès

Les comarques del Penedès històric (Garraf, Alt Penedès i Baix Penedès) disposaran d'accés a la xarxa de fibra òptica a final d'aquest any gràcies al desplegament d'aquesta tecnologia que la Generalitat farà aprofitant el traçat de la carretera C-15, coneguda com l'eix diagonal, que uneix les ciutats de Vilanova i la Geltrú i Igualada.

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, juntament amb els alcaldes de les quatre capitals que uneix la C-15 (Vilanova, Vilafranca, Igualada i Manresa), va presentar a Barcelona el projecte de desplegament, que aprofitarà el traçat de la carretera per posar el cablejat entre l'edifici Neàpolis de Vilanova i el punt d'interconnexió de la C-15 amb l'A-2 a Igualada. El projecte, que el durà a terme l'empresa Xarxa Oberta de Catalunya (XOC), concessionària del servei de fibra òptica de la Generalitat, està actualment en procés de tramitació d'autoritzacions i permisos per part del Departament de Territori i Sostenibilitat i el seu termini d'execució serà de quatre mesos des de la data d'obtenció d'aquests permisos. El cost de l'obra supera lleugerament els 370.000 euros.

El projecte inclou que com a mínim en cada pont de la C-15 hi hagi una caixa de registre des d'on el servei de fibra òptica es podrà distribuir a tots els municipis i polígons industrials, prèvia contractació del servei a una operadora.

La UEP celebra el projecte

Entre els convidats a primera fila ahir en l'acte de presentació a Barcelona hi havia el president de la Unió Empresarial del Penedès (UEP), Santi Carda, que va expressar el seu suport al projecte i que va aplaudir que des de l'administració pública es faciliti l'accés a les noves tecnologies de la comunicació. Per a les empreses, segons Carda, aquest projecte representa un pas de gegant, sobretot a les comarques del Penedès, on actualment el servei d'internet és molt precari i on fins ara el desplegament de la fibra òptica s'ha limitat a alguns nuclis urbans. La UEP fa un any que va iniciar una campanya per reclamar el desplegament de la fibra òptica a les comarques del Penedès i fins i tot va impulsar un manifest que ja han signat més d'un centenar d'empreses del territori. Santi Carda espera que amb aquesta nova infraestructura totes les empreses i polígons industrials es vagin connectant a l a xarxa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia