Infraestructures i serveis

Infraestructures

Una batalla napoleònica, en la commemoració dels 9 anys d’obres al parc Central

A més de la penjada de crespons, els recreadors gironins representaran divendres ser Adif en una batalla simbòlica contra els veïns de Sant Narcís

L’Associació Girona 1809-Amics de la Girona Napoleònica serà la protagonista de la commemoració dels 9 anys d’obres al parc Central, que es farà divendres que ve a les 20.00 h organitzada pels veïns de Sant Narcís. L’acte servirà també per celebrar el primer aniversari de l’inici dels actes reivindicatius que es fan cada mes penjant crespons negres a la zona d’obres. El president de l’associació de veïns de Sant Narcís, Xavier Reyner, avança que se simbolitzarà una batalla en què les tropes borbòniques representaran Adif en lluita contra els veïns de Sant Narcís, que estaran defensant el territori. La idea és que, a més, hi hagi uns quants participants que al principi s’ho mirin i després s’afegeixen a la defensa, que representarien els polítics i la resta de la ciutat. “Primer es veurà el poder fàctic que ve a destruir-nos, i a poc a poc Girona ens fa costat. Sant Narcís es trobava sol i a còpia d’anys i incompliments els polítics i la resta de Girona s’hi ha anat sumant”, explica Reyner, que destaca que han estat les pròpies associacions de recreació de batalles, que també seran les que s’encarregaran de penjar els crespons d’agost, les que s’han ofert per col·laborar.

Els veïns de Sant Narcís van iniciar el 18 d’agost del 2016, coincidint amb el 8è aniversari de l’inici de les obres del TAV al parc Central, actes de penjades de crespons negres –tants com dies transcorreguts de treballs– per tal de protestar per les inacabables obres. Un any després, els treballs han avançat, però hi ha hagut nous endarreriments que fan que la previsió actual sigui que la recuperació total no sigui fins a finals d’any.

LA FRASE

La idea és simbolitzar primer el poder fàctic que ve a destruir-nos, i a poc a poc la resta de Girona ens fa costat
Xavier Reyner
president de l’associació de veïns de sant narcís

LA DATA

18.08.08
És el dia
en què van començar de manera oficial les obres del TAV al parc Central de Girona.

“Van una mica per sota del cronograma”

Reyner assenyala que les obres “van una mica per sota del cronograma” presentat per Adif, en què es preveu enllestir la zona nord aquest agost. Reyner està més preocupat per la zona sud, en què s’ha de començar a treballar al setembre, perquè creu que ”no és prioritària”, i sobretot pels temes de seguretat: ”Havien de començar al juliol i no sabem si es fan o no. Com que no es veu... i, a més, no s’estan fent les reunions de seguiment a què es van comprometre...”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia