Montgat redueix a la meitat els anys de concessió de nínxols del cementiri

Ho fa per evitar la saturació de l'espai davant la impossibilitat d'ampliar-lo

Fins ara les concessions per ocupar un nínxol del cementiri de Montgat tenien 50 anys de vigència, un fet que els responsables de l'Ajuntament consideren que està causant que en els últims anys el nombre d'espais disponibles per deixar els fèretres estigui descendint considerablement. De fet, i segons explica la regidora de Via Pública de Montgat, Núria Valero (PSC), actualment només queden lliures poc més d'una quarantena de nínxols, una quantitat que podria reduir-se en els propers anys a causa de l'envelliment de la població.

Per tal d'evitar que en un futur no molt llunyà el municipi tingui problemes seriosos per tal de donar sepultura als seus morts, tant el govern de Montgat –format per PSC, ERC i ICV-EUiA– com l'oposició –CiU i PP– han aprovat un nou reglament d'ús del cementiri. El més destacat d'aquesta normativa és reduir a 25 anys el temps de cada concessió, tot i que aquest termini és prorrogable dues vegades a cinc anys cada un. «Si haguéssim mantingut la concessió a 50 anys en comptes de 35, potser en una dècada tindríem problemes per enterrar els veïns que morin», va explicar Valero abans de vaticinar que amb aquesta mesura l'Ajuntament estima començar a recuperar més nínxols en poc més de cinc anys. Un cop s'esgotin els 35 anys de concessió, les famílies interessades en continuar tenint un nínxol podran optar a una segona concessió per 35 anys més, sempre que n'hi quedin de lliures.

Fomentar la incineració

En la presa d'aquesta decisió per part de l'Ajuntament també hi ha tingut a veure el fet que el cementiri municipal no té cap possibilitat d'ampliar-se i que les úniques actuacions que s'hi poden fer són de manteniment. Amb la voluntat «d'adequar l'espai a les necessitats del poble» i també «d'acord amb les noves realitats socials» com ara la pràctica de la incineració, el consistori també preveu que l'ús dels columbaris, que ocupen menys espai que els nínxols, pugui fer-se durant més anys, concretament durant 40.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona