Infraestructures i serveis

Els ascensors de l'estació de Figueres, per fi en servei

Adif confirmava ahir que s'hi feien les últimes proves i que els dos ascensors es posaven en funcionament

Es van instal·lar a l'estiu i van quedar pendents, fins ara, de la connexió elèctrica

Els esperats ascensors a les andanes de l'estació de tren de Figueres ja són operatius. Fonts d'Adif explicaven ahir que s'hi estaven fent les últimes connexions i proves, i que ahir mateix entraven en funcionament. Les previsions eren que els dos ascensors que han de facilitar l'accés al pas inferior de l'estació de tren convencional de Figueres entressin en funcionament l'agost passat. Els terminis es van respectar fins a la instal·lació dels ascensors, que ja eren a lloc a principis d'agost; a partir d'aquell moment, però, un seguit de descoordinacions entre les diverses administracions i empreses que intervenen en la instal·lació van allargar el que semblava la part més fàcil, la connexió elèctrica de les instal·lacions. Després de discussions entre Adif, Endesa i l'Ajuntament de Figueres pel traçat de la nova línia elèctrica necessària i per determinar si havia de ser soterrada o aèria, la tramitació es va allargar uns mesos per la contractació del servei. Finalment, però, i malgrat uns cinc mesos de retard, ara es posen en servei.

Concessió al pàrquing

Paral·lelament a l'entrada en servei dels dos ascensors, Adif confirma que les altres obres de millora en curs a l'estació de Figueres segueixen el seu curs: d'una banda, la renovació dels lavabos, que també arriba en la fase final, i per altra banda les obres prèvies a la reobertura de l'aparcament de l'estació. Pel que fa a l'aparcament, però, Adif s'està replantejant la manera de gestionar-lo. Inicialment, Adif havia anunciat que gestionaria directament el pàrquing, ja que anteriorment la fórmula de posar-lo a concurs i cedir-ne la gestió a un concessionari no havia resultat. De fet, aquest equipament continua tancat des de final del 2015 precisament perquè l'últim concessionari, el Grup Mifas, va renunciar a gestionar-lo perquè no li sortia a compte. Ara, però, fonts d'Adif avancen que s'ho estant repensant i que amb tota probabilitat Adif buscarà un nou concessionari per gestionar l'equipament, com ja passa a l'estació del TAV de Figueres-Vilafant o en estacions d'altres poblacions. El pàrquing tindrà capacitat per a uns 125 vehicles i es preveu obrir en el primer trimestre del 2017, si la tramitació d'un concurs per buscar un concessionari no fa allargar el procés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.