Infraestructures i serveis

Les obres del pla de barris regiren el centre d’Anglès

El consistori millora l’accessibilitat al nucli antic i renova el carrer Molí

Instal·la un ascensor a l’hotel d’entitats

L’Ajuntament d’Anglès executa des de fa dies les obres al nucli antic incloses en el pla de barris, que ha de servir per renovar a fons els carrers del centre amb l’ajut de la Generalitat. La inversió prevista puja fins als 900.000 euros, un 75% dels quals els hauria de pagar el govern en el futur, un cop estigui acabada tota l’obra.

Una volta pel centre d’Anglès permet veure, de manera instantània, que el poble està regirat. El carrer Comerç canviarà de dalt a baix, incloent-hi el clavegueram. Aquesta via forma part de l’ampliació de les voreres amb pedra plana als carrers que “estaven empedrats amb còdols per millorar la mobilitat”, informa el consistori. Això mateix s’ha fet als carrers Raval i Molí, entre d’altres. A la baixada del carrer Molí en direcció al carrer Raval, s’hi adequarà també una plaça petita.

Les obres al nucli antic, que és bé cultural d’interès nacional (BCIN), permetran “millorar l’accessibilitat en un sector en què la mitjana d’edat és molt alta”, diu la batllessa, Àstrid Desset (CiU). La intenció de l’equip de govern (CiU-Anglès 2015), és fomentar les visites guiades al centre històric i afavorir la implantació de negocis fent exempcions en taxes.

Les obres de pavimentació del carrer Molí (177.870 euros) i l’ampliació de voreres amb pedra plana, que inclou també el carrer Major, Empedrat, Canigó i Ponent, valorada en 282.177 euros, puja a més de mig milió d’euros (519.304 euros).

Abans del 30 de juny

Les obres del pla de barris haurien d’estar executades abans del 30 de juny. L’Ajuntament admet que es podrien endarrerir les obres a tocar de l’arcada de Can Verdaguer, al carrer d’Avall [vegeu peça].

La reforma a fons al centre d’Anglès inclou la instal·lació d’un ascensor a l’hotel d’entitats, que havia estat la seu del vell ajuntament i que podria ser la seu dels serveis socials municipals. Les obres facilitaran l’accessibilitat i les mesures de seguretat de l’immoble. A l’hotel d’entitats, les obres es van adjudicar per un import de 117.067,50 euros.

LA XIFRA

519.304
euros
és el cost de les obres d’ampliació de voreres de carrers del nucli antic i de la pavimentació del carrer Molí.

Sala municipal a Can Verdaguer

A tocar de l’arcada de Can Verdaguer, al carrer d’Avall, també hi ha obres. L’Ajuntament hi rehabilita l’edifici de sobre de l’arcada i l’entorn. A més, s’habilitarà un nou accés als jardins de Can Cendra, segons el projecte. Originàriament, l’arcada (medieval) servia per unir els edificis de les dues bandes de via i el bloc que l’amo tenia al carrer Major. El consistori preveu que l’espai serveixi com a sala municipal polivalent i espai de xerrades i exposicions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona