Serveis

Limitaran el pàrquing gratuït a la plaça de la Vila d'Amer

L'Ajuntament permetrà que els vehicles estacionin un màxim de mitja hora en una part de l'espai

Els conductors hauran d'utilitzar un disc horari, i en el futur hi haurà un vigilant que multarà

L'Ajuntament d'Amer ha decidit limitar l'aparcament gratuït il·limitat a la plaça de la Vila, remodelada a finals del 2014. L'alcaldessa, Maria Rosa Vila (CDC), ha confirmat que l'equip de govern (CDC i ERC) permetrà un màxim de mitja hora d'estacionament gratuït en una part de la plaça.

La mesura entrarà en vigor quan s'acabin les obres de l'aparcament públic que l'Ajuntament fa darrere dels pisos Baker (darrere l'avinguda de la Selva, el carrer que creua el poble). En aquest espai, a poca distància de la plaça, hi cabran un mínim de mig centenar de vehicles. El més probable és que la reordenació de la plaça de la Vila s'apliqui al febrer.

La batllessa ha assenyalat que d'aquí a unes setmanes caldrà un disc horari per aparcar a la plaça, que és bé cultural d'interès nacional (BCIN). Només s'hi podrà deixar el cotxe mitja hora i deixant-hi un disc horari. Els discos seran disponibles a les botigues i establiments del poble i a l'ajuntament.

A banda dels discos, hi haurà un vigilant de l'ajuntament (o del consell comarcal) que multarà els vehicles que prescindeixen de la nova reglamentació. La restricció també afectarà el carrer Narcís Junquera.

L'alcaldessa ha dit que l'Ajuntament vol exhibir més la plaça i el nucli antic. Per això, considera que no hi ha d'haver tants vehicles aparcats gaires hores. “En un poble com Amer es pot utilitzar el cotxe per fer un encàrrec un moment, però no deixar-lo mal aparcat gaire temps.”

Vila ha explicat que el juliol del 2015 ja va fer un ban recordant que hi hauria mesures d'aquest tipus. Des de fa uns mesos ja no hi ha tants cotxes mal aparcats sobre la vorera a l'avinguda de la Selva, segons ha detallat. Confia que amb el temps hi hagi menys vehicles de quatre rodes al centre. A banda de la quinzena de places d'aparcament, no es pot aparcar a la resta de la plaça.

El migdia, per decidir

Vila ha explicat que la mesura s'ha consensuat amb els comerciants i que ho veuen bé. La restricció serà efectiva de les vuit del matí a les vuit del vespre. L'Ajuntament podria ser més lax als migdies, amb menys comerços oberts. No s'ha decidit, ha assegurat Vila, que ja havia estat regidora de l'Ajuntament entre el 2007 i el 2011 (els dos primers anys del quals en l'oposició). L'anterior alcalde d'Amer, Albert Plana, ja havia manifestat l'any passat la intenció de restringir el trànsit rodat a la plaça.

LA FRASE

La decisió ha estat parlada amb els comerciants. A la part de dalt, es podrà aparcar mitja hora
Maria Rosa Vila
ALCALDESSA D'AMER (Cdc)

LA DATA

17.07.15
Va ser
la data del ban de l'alcaldessa amerenca en què ja deia que l'aparcament a la plaça de la Vila seria limitat

LA XIFRA

1.000
metres
quadrats té l'aparcament que l'Ajuntament d'Amer ha començat a preparar, darrere dels pisos Baker.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia