Serveis

Societat

Un crit que costa car

El ple d'Olot aprova sancions als marxants del mercat setmanal dels dilluns que cridin com a reclam publicitari

És una de les modificacions del reglament acordades per mantenir la qualitat del servei

Ser marxant i captar clientela a crits pot resultar car al mercat setmanal d'Olot. Tan com entre 100 i 300 euros. És un dels aspectes de la modificació de la normativa del mercat aprovada en l'últim ple. Cal matisar, no obstant això, que l'agutzil de l'Ajuntament iniciarà el procés sancionador en els casos en què els venedors aixequin els decibels del seu discurs per fer-se sentir d'una manera molt persistent, vorejant l'agressivitat. I és que s'han donat casos durant els últims mesos de venedors de fruita que fins i tot han sortit de la seva parada a perseguir persones que s'havien interessat per algun dels seus productes i declinaven comprar-los perquè no els acabaven de convèncer. Per tant, no estaria amenaçada l'estratègia comercial de tota la vida de fer-se sentir per vendre unes quantes peces de roba interior a pocs euros o per cridar l'atenció sobre la qualitat d'un determinat producte, si no se sobrepassen els límits tolerables del respecte cap als compradors. La sanció prevista per als casos en què l'expedient acaba en una sanció econòmica pot oscil·lar entre els 100 i 300 euros, doncs, perquè té la consideració de lleu.

Aquest és un dels aspectes nous que ha introduït l'Institut Municipal de Promoció d'Olot (IMPO) al reglament que regula aquest servei i que ha tingut el vistiplau del ple en la seva última sessió. A més, inclou noves restriccions com ara prohibir la venda sobre remolcs, palets o caixes; penjar coses al mobiliari públic; que els venedors de les parades de productes alimentaris fumin, i, entre altres coses, fer foc. En tots els casos, es tracta d'infraccions que tenen la consideració de lleu i, per tant, es castiguen amb les mateixes quantitats que en el cas de cridar. L'única que té la qualificació de greu és la de fer foc. En aquest cas, les sancions econòmiques són d'entre 300 i 600 euros.

El regidor del ram, Estanis Vayreda, ha puntualitzat que es tracta d'aconseguir un mercat més ordenat i organitzat. Segons ell, l'adaptació del reglament, a més, els permetrà poder informar d'una manera més detallada els venedors i facilitarà les tasques de control als funcionaris municipals encarregats del tema.

Estanis Vayreda ha remarcat que totes aquestes modificacions ja han estat comunicades i debatudes amb les associacions de marxants gironines. “Hem deixat la porta oberta a modificar més aquest reglament per incorporar-hi, si cal, les aportacions del procés participatiu del nou Firal ara en marxa”, ha indicat.

L'Institut Municipal de Promoció ha dut a terme aquesta modificació del reglament aprofitant que l'ha hagut d'adaptar a la normativa europea del sector per facilitar la lliure circulació de serveis a l'espai comunitari. De fet, ara, es tracta d'adequar-la al decret de la Generalitat que l'aplica i que preveu com a principal canvi el fet de no ser tan restrictius en el traspàs de parades del mercat.

300
euros
és la quantitat fins a la qual pot arribar el cost de la sanció als marxants del mercat setmanal d'Olot que cridin, ja que és una infracció que està tipificada com a lleu al reglament que ordena l'organització d'aquest servei.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona