Urbanisme

Municipal

Cap més llicència a Gran de Sant Andreu i el Paral·lel

L’Ajuntament de Barcelona suspèn per un any els permisos per a l’obertura de noves activitats econòmiques o ampliació de les existents en aquestes vies

L’objectiu és reordenar els dos barris

L’Ajuntament de Barcelona ha decidit suspendre durant un període màxim d’un any la tramitació de noves llicències i de comunicats per obrir o ampliar establiments de concurrència pública –locals d’oci, restaurants, establiments de lloguer de bicicletes o botigues de conveniència, entre d’altres– a l’avinguda del Paral·lel i al carrer Gran de Sant Andreu. Aquesta mesura ha de permetre, segons l’Ajuntament, redactar els plans d’usos de les dues vies per així ordenar les activitats i “garantir l’equilibri d’usos, evitar la gentrificació i preservar el comerç local i de proximitat, així com protegir l’entorn urbà i afavorir la convivència ciutadana”.

Segons ha precisat el consistori barceloní en un comunicat, “a l’avinguda Paral·lel es treballaran conjuntament amb el veïnat, entitats i associacions del territori les actuacions per a la dinamització socioeconòmica de l’avinguda, per consolidar-la com a pol cultural i per potenciar l’ús veïnal de l’espai públic”.

Reforçar els barris

El comunicat afirma: “A Gran de Sant Andreu, la futura reurbanització del carrer fa necessari elaborar una normativa que reforci l’eix comercial, garanteixi la continuïtat dels comerços locals i de proximitat, i controli la implantació d’activitats en tot l’àmbit.”

Al Paral·lel, hi conflueixen territoris amb planejaments aprovats o en tràmit diferents entre ells, com són el pla d’usos de Ciutat Vella, la suspensió de llicències en l’àmbit de Sant Antoni i el pla d’usos del Poble-sec. “Tenint en compte que el Paral·lel és l’únic àmbit que queda pendent de regulació específica, cal un pla d’usos amb una visió de conjunt que permeti delimitar les activitats que s’hi poden implantar en funció de les característiques pròpies de l’avinguda”, ha insistit el consistori.

“Al Paral·lel es treballarà per consolidar l’avinguda com a pol cultural que relligui els barris de l’entorn, amb actuacions clau com ara la recuperació del Teatre Arnau”, ha assegurat l’Ajuntament, alhora que ha incidit en el fet que “es buscaran mesures per potenciar els usos veïnals de l’espai públic i la connectivitat entre els tres barris a través de l’avinguda, així com omplir de vida les placetes creades amb l’última reurbanització”.

El consistori també veu necessària la paralització de les llicències al carrer Gran de Sant Andreu en espera de la reforma urbanística prevista per al març del 2018. La suspensió afectarà els locals del tram comprès entre la rambla de Fabra i Puig i el carrer Joan Torras.

LA FRASE

Es busca garantir l’equilibri d’usos, evitar la gentrificació i preservar el comerç local i de proximitat
Ajuntament de Barcelona

Activitats afectades

Al Paral·lel, la suspensió de llicències afectarà les exhibicions o espectacles, activitats musicals, de restauració, de jocs i atraccions –excepte ludoteques–, audiovisuals i esportives recreatives en recintes coberts i zoològiques, establiments amb màquines expenedores d’aliments, botigues de plats preparats, comerç alimentari amb degustació, gelateries i orxateries, “establiments que ofereixen allotjament fraccionat en temps”, magatzems de mercaderies no perilloses, agències de transport o punts d’atenció turística, oficines de turisme, oficines obertes al públic i agències de viatges. A Gran de Sant Andreu, a més de les anteriors, s’hi afegeixen les de pastisseria i rebosteria, despatx de pa sense obrador, botigues de conveniència i supermercats de determinada mida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia