Urbanisme

Ferran Adrià preveu tenir acabat el Bulli1846 el 2019

L’Ajuntament de Roses ha concedit la llicència que faltava després de les darreres modificacions en el projecte

El permís permet de reprendre les obres d’adequació dels exteriors a cala Montjoi

Ferran Adrià ja disposa del darrer permís que li faltava per encarar la recta finals de les obres a cala Montjoi de Roses i enllestir el Bulli1846, el centre de recerca i divulgació que substituirà l’antic millor restaurant del món. L’Ajuntament de Roses va aprovar ahir concedir la llicència d’obres que faltava per reprendre les obres d’adequació dels espais exteriors de la finca. Tenint en compte però la proximitat de la temporada d’estiu –que alenteix o atura les obres degut a l’afluència turística– i el volum de feina que queda pendent, Ferran Adrià confirma que no preveu tenir el projecte acabat fins al 2019.

Espais exteriors

Dins l’edifici de l’antic restaurant les obres van seguint el seu curs, però els espais exteriors que estaven pendents d’aquesta llicència són una peça clau del projecte perquè constituiran la part visitable del complex.

És la part que inicialment es preveia interior, en edificacions subterrànies i integrades en forma de feixes. Aquella primera possibilitat es va descartar per l’oposició que va provocar entre els ecologistes a causa el volum de metres quadrats que es pretenien edificar. La redefinició del projecte situa ara la part visitable a l’aire lliure, a la part dels jardins de l’antic restaurant, amb instal·lacions efímeres. Entre els treballs pendents a l’exterior hi ha l’adequació d’un aparcament i d’un centre de recepció per a visitants i la restitució de vegetació.

Millores en el projecte

L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, en declaracions a l’Agència Catalana de Notícies, va qualificar de “bona notícia” la represa dels treballs a la part exterior de la finca de cala Montjoi. La represa dels treballs està condicionada a petits ajustos com definir constructivament els acabats dels espais de worksharing i brainstorming i el lliurament de documentació administrativa. La tramitació d’aquesta darrera llicència s’ha allargat perquè les modificacions aportades necessitaven el vistiplau de totes les administracions que han de dir-hi la seva (direcció del Parc Natural del Cap de Creus, l’ACA, el Servei de Costes, Urbanisme etc...) per l’emplaçament del projecte en un espai de màxima protecció.

Amb tot, Mindan va considerar que, encara que es trigui més, el resultat serà millor. “Tothom valora positivament les modificacions que s’han fet. Esperem que sigui la darrera modificació del projecte, però cada modificació ha estat una millora, i és la demostració que es tenen ganes de fer millor les coses”, hi va afegir l’alcaldessa a ACN.

El restaurant El Bulli va tancar el 2011 i el projecte que l’havia de substituir s’havia anunciat per al 2014, però les modificacions successives l’han anat ajornant. La nova data prevista, segons Adrià, és el 2019. L’objectiu és l’obertura d’un centre on s’investigarà què és un procés creatiu, a partir de l’exemple de l’alta gastronomia i combinat amb una part d’exposició i divulgació de cara al públic.

LA FRASE

Cada modificació ha estat una millora, i és la demostració que es tenen ganes de fer millor les coses.
Montse Mindan
Alcaldessa de Roses


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia