Administracions

Reunió amb Treball pel cas Hinojosa de Sarrià

El consistori aprova la nova ordenança d’olors per pressionar la fàbrica paperera

L’Ajuntament de Sarrià de Ter vol pressionar en tots els fronts possibles per solucionar la problemàtica de les pudors i sorolls que genera entre els veïns l’activitat de la fàbrica paperera Hinojosa, segons va destacar l’alcalde, Narcís Fajula. Tant des del consistori sarrianenc com des de la plataforma veïnal Prou s’ha reclamat la implicació de la Generalitat. En aquest sentit, l’alcalde va avançar que s’ha concretat una reunió aquesta setmana amb representants del Departament de Treball i també del Departament d’Empresa per buscar una solució. Des del consistori es valora molt negativament la lentitud amb què l’empresa realitza tots els plans d’acció proposats i executats per Hinojosa per pal·liar les molèsties. Amb aquesta reunió, el consistori busca “celeritat” en una problemàtica que a l’estiu havia de millorar però en canvi s’ha agreujat. L’Ajuntament de Sarrià considera que el govern hauria de valorar suspendre cautelarment l’activitat de la fàbrica fins que es pugui garantir una millor qualitat de vida dels veïns de l’entorn.

Entre aquestes mesures de pressió iniciades per l’Ajuntament de Sarrià hi ha l’ordenança d’olors que es va aprovar ahir en el ple. No hi ha cap marc normatiu ni català ni estatal que reguli aquest àmbit i per això l’Ajuntament s’acull al marc legal europeu per regular-lo de la mateixa manera que s’ha fet en altres municipis.

Des del febrer del 2017

La planta d’Hinojosa es va engegar per primer cop a mitjan agost del 2016 però no va ser fins al febrer del 2017 que els veïns es van queixar de pudors i de sorolls. Des de la plataforma ciutadana Prou s’ha convocat una protesta davant les instal·lacions de la fàbrica en principi el divendres 24 d’agost. Hi ha una reunió el 17 d’agost per concretar-ne els detalls. L’Ajuntament sarrianenc dona suport a aquesta iniciativa, ja que, segons l’alcalde, en el cas d’Hinojosa van “tots a l’una”. Una altra acció acordada pels veïns és trucar als Mossos en el moment que hi hagi molt soroll o pudor per informar de la situació. També s’ha posat en marxa una enquesta de percepció de les molèsties per tenir dades concretes de sectors i hores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia