Administracions

Lloret rebrà 2,27 milions del Feder per esdevenir un destí turístic intel·ligent

L’alcalde celebra la concessió de l’ajut, d’un 70% del pressupost del projecte, per avaluar estadístiques i altres accions d’avantguarda

És el més gran concedit a Catalunya en l’àmbit

L’Ajuntament de Lloret ha aconseguit 2,27 milions de subvenció dels fons europeus Feder per consolidar el projecte que hi havia presentat per constituir-se com a destinació turística intel·ligent. Des del consistori destaquen la important dotació econòmica, “la més gran que ha aconseguit Catalunya” en aquesta línia, i que s’ha gestionat a través de l’entitat estatal Red.es.

El pressupost total presentat pel municipi a la convocatòria puja a 3,24 milions d’euros, de manera que l’aportació de la UE cobrirà el 70% de la inversió prevista. La resta, 972.820 euros, els aportarà l’Ajuntament en un període de dos anys.

El projecte Destinació Turística Intel·ligent és, en paraules de l’alcalde, Jaume Dulsat, “un projecte transversal, amb implicació de diferents regidories, en què les noves tecnologies tenen un paper destacat, amb eines que permetin recopilar dades i gestionar més eficaçment serveis, tot millorant la qualitat i satisfacció de visitants i residents”.

En total, hi ha diversos àmbits de treball, com ara la creació d’un centre d’intel·ligència, el control dels fluxos de mobilitat i les experiències digitals.

Pel que fa a projectes concrets hi ha l’aplicació de la tecnologia de dades massives (big data) per a l’estudi en camps com ara els fluxos de mobilitat, reconeixement de matrícules i comptadors de persones; en l’apartat d’experiència digital del visitant volen posar en marxa oficines de turisme, enquestes i una cartellera digital, la taxi experience i un nou esdeveniment visual espectacular de videomapatge a la platja.

LES XIFRES

2,27
milions
d’euros rebrà Lloret dels fons europeus Feder per consolidar el projecte de destinació turística intel·ligent.
3,24
milions
és el pressupost total, repartit en quatre àmbits. L’ajut cobreix un 70% i la resta la hi posarà el municipi.

Sostenibilitat i també estalvi d’energia i aigua

Finalment, una part destacable de la subvenció europea també es destinarà a la sostenibilitat i diverses actuacions que facilitin una millora de l’eficiència energètica dels equipaments turístics, amb la renovació total de l’enllumenat del passeig marítim, eines per a l’aparcament intel·ligent, millores en la gestió de residus amb sensors en contenidors i camions i la gestió remota del reg de jardins i parcs públics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia