Infraestructures i serveis

Acceleren el desplegament de la xarxa de fibra òptica

El govern i la Diputació de Girona es proposen enllestir els 890 quilòmetres de cable que falten

L’objectiu és connectar tots 221 municipis el 2023

El govern i la Diputació de Girona van acordar avançar en el desplegament de la fibra òptica a les comarques gironines amb l’objectiu de tenir la xarxa completada, un total de 1.400 quilòmetres de cablatge, l’any 2023. Les dues institucions treballaran conjuntament per avançar a estendre els 890 quilòmetres de cable de fibra òptica que falten per connectar tots els municipis i polígons industrials que encara no estan connectats. El govern català ha desplegat fins ara 512 quilòmetres de fibra òptica a la demarcació, el que ha comportat una inversió de 9,5 milions d’euros. Aquesta xarxa existent arriba ja a a trenta municipis gironins.

Capitals de comarca

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, i el president de la Diputació, Miquel Noguer, es van reunir ahir a la tarda per fixar l’estratègia conjunta. El desplegament permetrà connectar la totalitat de les vuit capitals de comarca abans del 2020. Actualment n’hi ha sis de connectades: Girona, Olot, Ripoll, Figueres, la Bisbal d’Empordà i Santa Coloma de Farners. Puigcerdà i Banyoles, que estan en curs, resten pendents. En relació amb el desplegament, el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer va explicar que la Diputació planificarà l’estesa de la fibra òptica a través de carreteres i vies verdes perquè quan s’hi hagin de fer obres ja s’inclourà la rasa perquè passi el cablatge. Aquest és el cas del projecte d’ampliació de la via verda Pirineu i Costa Brava, en el tram del Gironès i del Pla de l’Estany, que inclou Girona, Sarrià de Ter, Banyoles i Serinyà, i en el tram de Ripoll-Campdevànol. Amb un pressupost de 1.100.000 euros, s’utilitzarà la seva execució per fer-hi arribar la fibra òptica. Per la seva banda, el conseller Jordi Puigneró va incidir en la prioritat estratègica de fer arribar la fibra òptica als 132 polígons industrials per la “competitivitat de la demarcació”. La fibra òptica arriba ja a 46 parcs empresarials de les comarques gironines.

LA XIFRA

1.400
quilòmetres
de cablatge total tindrà la xarxa de fibra òptica a les comarques gironines.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia