Infraestructures i serveis

A Guils volen conèixer a fons els seus recursos hídrics

L’Ajuntament ha encarregat un estudi per prendre decisions sobre l’aigua

El municipi és molt dispers

L’Ajuntament de Guils de Cerdanya ha encarregat un mapa hídric del municipi per prendre decisions a l’hora d’ampliar la xarxa, que ha d’abastar diversos nuclis, de què alguns dispersos. Cal tenir en compte que s’autogestionen tots els serveis amb recursos propis. Es tracta d’un estudi complet i exhaustiu de tot el sistema d’abastament d’aigua en alta als diversos nuclis de població i urbanitzacions del terme municipal amb la intenció de conèixer la capacitat real en l’abastiment, captació i emmagatzematge d’aigües.

Aquest estudi permetrà saber, per exemple, quina és la resposta en subministrament d’aigua a les llars del municipi que pot tenir Guils de Cerdanya en un futur. També servirà per conèixer l’estat actual de la xarxa analitzant les fuites a la xarxa comparant els cabals de sortida de dipòsits amb els cabals llegits al conjunt d’habitatges abastits.

L’estudi, fet per l’enginyer de camins Joan Gurrera amb el suport dels serveis municipals d’aigua, posarà sobre plànol tots els detalls de la xarxa d’abastament: pous, fonts, dipòsits i canonades, que estan en funcionament en l’actualitat. El treball també recollirà la capacitat final del municipi pel que fa l’emmagatzematge i l’estimació de la demanda d’aigua que comportaria connectar tots els habitatges no servits pels serveis municipals.

LA XIFRA

4
nuclis
de població té Guils de Cerdanya: Guils, Saneja, Sant Martí d’Aravó i Sant Martí de Cerdanya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.