Administracions

Agents de Torroella, oberts a trasllats a altres ciutats

La plantilla, segons un comunicat sindical de la UGT, s’ofereix a cobrir vacants

La secció sindical de la Policia Local de Torroella de Montgrí i l’Estartit, que encapçala el sindicat UGT, va anunciar ahir que els agents “s’ofereixen a tots els municipis de la demarcació de Girona que, amb motiu del decret de prejubilacions”, hagin de cobrir vacants.

El delegat sindical, Miguel Gil, lamentava que “la plantilla es troba deteriorada”, ja que s’ha reduït, explicava, d’una trentena d’efectius a només 22 treballadors en els darrers anys, vuit dels quals interins, i dos pendents de jubilació anticipada imminent, a més d’algunes retirades més previstes a curt termini. Entre els problemes derivats, esmentava els torns d’un sol agent i altres deficiències en matèria de seguretat o formació. A l’estiu, a més, el delegat d’UGT explica que fa anys que no es reforça la plantilla amb vista a la temporada turística. I assenyalava a “la falta d’interès i implicació” de l’equip de govern respecte al cos. L’alcalde, Josep M. Rufí, va valorar-ho dient que no s’oposarà a la voluntat de promoció de cada agent.

Altres casos delicats

El decret estatal de prejubilacions també ha encès els llums d’alarma a Olot, on la plantilla es podria reduir en un 15% si tots els efectius que s’hi podrien acollir, sis agents, fessin el pas. Els 45 efectius que el cos té en actiu ara mateix, de fet, ja quedarien per cinc per sota de la ràtio recomanada per la Generalitat. O a Sant Feliu de Guíxols, on un terç dels efectius en actiu es retiraran en els pròxims 4 anys. El cos convocarà oposicions per cobrir tres places i els aspirants que aprovin passaran a una borsa de treball per cobrir vacants per interinatge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia