Administracions

Sais no rectifica per les factures de la Bisbal

Afirma que s’ha estat extremadament curós en la denúncia per la zona blava

L’alcalde de la Bisbal d’Empordà, Lluís Sais (ERC), no pensa rectificar i es manté ferm a l’hora d’afirmar que es va trobar tres milions d’euros de factures no consignades aquest mandat. L’oposició en pes, Independents de la Bisbal-PSC, Compromís per la Bisbal i CiU, va carregar dimecres contra Sais en una roda de premsa arran de la denúncia a la fiscalia del mateix govern, d’ERC, la CUP i ICV-EUiA, sobre una presumpta malversació de la zona blava –que és de gestió municipal des del 2016– on s’haurien defraudat 52.000 euros. L’oposició va dir que Sais utilitzava l’afer de les factures per desviar l’atenció i va reclamar una auditoria.

Sais manté que l’anterior govern havia de retornar les factures –relacionades amb el contracte amb Sorea– o fer una provisió, cosa que, diu, no es va fer: “No es va donar informació d’aquesta situació tal com ells diuen. I si és mentida, el que jo dic és que ho demostrin.” Sais explica que la Sindicatura de Comptes va fer una inspecció, relacionada amb les factures, on va remarcar dues coses: que s’havia de regularitzar la seva situació, cosa que, segons Sais, ha fet l’actual equip de govern i encarregar una auditoria de l’àrea de Recaptació. “Abans de fer una performance, com la que van fer amb la roda de premsa, els portaveus dels grups a l’oposició haurien de mirar les actes, perquè aquesta auditoria que demanen està adjudicada des del 25 d’octubre.” L’alcalde també destaca que l’actual govern ha sanejat la situació econòmica municipal i que el 2018 va dur a terme una amortització anticipada d’1,7 milions d’euros de préstecs.

Pel que fa referència a la denúncia a la fiscalia, Lluís Sais destaca que s’ha estat extremadament escrupolós a l’hora de demanar assessorament als serveis jurídics. Segons l’alcalde, en un principi els responsables podien ser dos i, finalment, quan es va limitar a un, es va optar per mantenir-lo treballant, si bé limitant el seu accés a expenedors, abans d’apartar-lo amb sou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia