Medi ambient

Fridays for Future demana un peatge anticontaminació per reduir el trànsit a Barcelona

El grup ecologista planteja utilitzar la recaptació per millorar el transport públic

La plataforma estudiantil convoca una manifestació el 27 de setembre per la vaga pel clima

Fridays for Future vol que s’implanti un peatge anticontaminació per reduir de manera dràstica la circulació de vehicles i les seves emissions a la ciutat de Barcelona.

El moviment ecologista estudiantil creu que la implantació de la Zona de Baixes Emissions que entrarà en vigor al gener és “completament insuficient”, ja que només afecta un 20% del parc automobilístic. A parer seu, és una “mesura de nens” i la consideren insuficient per lluitar contra el canvi climàtic ni “l’emergència climàtica”.

Per això, aposten per un peatge anticontaminació que redueixi a la meitat el trànsit rodat a a la ciutat i obligui als qui no utilitzin transport col·lectiu a pagar per entrar a l a ciutat.

Fridays for Future planteja utilitzar la recaptació d’aquest peatge per millorar el transport públic urbà o interurbà.

Aquesta és una de les propostes que la plataforma ha definit al costat d’altres entitats per presentar a l’Ajuntament de Barcelona. Fridays for Future, que ha convocat una aturada el divendres 27 de setembre en motiu de la vaga mundial pel clima, asseguren que a hores d’ara el problema de les emissions ja no només és una qüestió de medi ambient sinó també de salut pública. És per això que reclamen més mesures i més exigents a les administracions, a les quals retreuen –segons ells–no haver actuat fins ara.

Com a mesura de força, i en motiu de la setmana per la mobilitat sostenible, Fridays for future prepara diverses accions “directes i no violentes” per als propers dies, que coincideixen amb la setmana de la mobilitat sostenible i el dia sense cotxes, diumenge vinent.

També hi ha convocada una vaga d’estudiants, universitaris i de secundària pel divendres 27 de setembre i una vaga de consum, que té el suport de diverses organitzacions i sindicats. Per culminar la jornada, els joves sortiran al carrer en una manifestació convocada per a les sis de la tarda als Jardinets de Gràcia i que pretén arribar, en blocs de diferents col·lectius, fins a la plaça Catalunya.

La capçalera de la manifestació estarà reservada per els col·lectius que consideren més afectats per l’emergència climàtica, com són els joves, i la resta s’anirà col·locant als blocs posteriors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia