Medi ambient

Medi Ambient

Millora lleugerament la contaminació a l’àrea de Barcelona

La qualitat de l’aire a la conurbació de Barcelona manté la tendència a la millora que va començar a experimentar el 2018. Aquell any i el 2019 es va superar només dues vegades el valor límit anual de diòxid de nitrogen (40 micrograms per metre cúbic) a dues estacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica de trànsit intens, les situades a l’Eixample i Gràcia-Sant Gervasi. En canvi, no es van superar els nivells màxims d’aquest contaminant en cap estació del Vallès Oriental i el Vallès Occidental ni del Baix Llobregat. Segons les dades de la Generalitat, al 93% de les estacions que hi ha a les zones de protecció especial de l’ambient atmosfèric (28 de les 30 estacions de l’anomenat Àmbit-40) es compleix el valor límit anual.

Per la Generalitat aquestes dades indiquen “que es manté la tendència a la millora de la qualitat de l’aire a la conurbació de Barcelona”. A la primera corona de la ciutat de Barcelona, un 88% de les estacions compleixen amb la normativa (16 de les 18 estacions) i a la segona corona (municipis del Vallès Oriental i l’Occidental i del Baix Llobregat) el compliment és del 100% (la totalitat de les 12 estacions).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia