Medi ambient

Maçanet activa un pla de neteja específic per a les tres grans urbanitzacions

Aquest estiu posen en marxa un equip extern que recollirà brossa i revisarà el clavegueram

També engeguen desbrossades en zones verdes i parcel·les

L’Ajuntament de Maçanet de la Selva va anunciar ahir un nou servei de neteja i manteniment de clavegueram específic per a les tres grans urbanitzacions del terme municipal: Mas Altaba, Residencial Park i Montbarbat. L’alcaldessa, Natàlia Figueras, va explicar que han contractat una empresa externa, per 159.894 euros a l’any, amb un contracte biennal d’inici que es podria prorrogar dos anys més per resoldre un dèficit històric al municipi, que CiU ja proposava solucionar el 2015.

Figueras va resumir que el servei començarà dilluns vinent i se centrarà en els mesos d’estiu, amb la neteja i desbrossada de voreres i espais públics –i maquinària–, buidatge de papereres i manteniment del clavegueram. El contracte, tot i ser extern, es gestionarà amb el personal adscrit a l’àrea de Via Pública.

Control en les deixalles

La regidora de Medi Ambient, Marta de Egea, va afegir a les mesures altres accions, com ara el control de les àrees d’aportació de deixalles a les urbanitzacions del Mas Altaba i Montbarbat. D’acord amb les dades que ahir va anunciar, els controls d’accés només per a veïns costen cap a 30.000 euros, però poden estalviar el sobrecost de 200.000 euros anuals que el cànon per tona i abocaments incívics havien comportat als dos àmbits al 2019.

LA XIFRA

159.894
euros
anuals és l’import del contracte, per al 2020 i el 2021, que el consistori ha signat per a les urbanitzacions, prorrogable al 2022 i 2023.

Desbrossades en vials i parcel·les

Una altra de les accions que el govern de Maçanet preveu en els pròxims mesos per millorar la situació en vials, camins d’ús públic i les urbanitzacions són les desbrossades. De Egea va explicar que ja s’han iniciat tasques en les carreteres d’accés al Mas Altaba i que els treballs, amb un cost de 5.324 euros, continuaran per altres vials: els marges de l’N-II a Montbarbat, l’accés des del cementiri vell fins a Residencial Park per la Torre Marata, el carril bici del polígon, altres vials que arriben a les zones industrials, el camí de les Monges i les esplanades que envolten l’institut, la llar d’infants i l’escola Sant Jordi.

La campanya de desbrossades també incidirà en zones verdes i parcel·les municipals, per “donar exemple”, i les parcel·les privades i franges que correspondrien a propietaris privats de les urbanitzacions, en compliment del decret 123/2005 de prevenció d’incendis de la Generalitat. I pel que fa als privats, cursaran requeriments econòmics perquè rescabalin la despesa que els pertoqui.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia