Urbanisme

Obren al públic mitja plaça Pere Torrent de Lloret

El sector a tocar de l’avinguda Just Marlès és transitable per facilitar la mobilitat a l’estiu

El parc infantil i les zones enjardinades estaran enllestits d’aquí a un mes

L’Ajuntament de Lloret ha obert al públic la meitat de la plaça Pere Torrent. Des de fa uns dies, ja és transitable el sector oest, és a dir, el més proper a l’avinguda Just Marlès, l’eix de l’oci nocturn de la vila, que no té el bullici d’altres anys. El maig del 2019, ja es van enderrocar les grades que hi havia hagut durant més de 25 anys.

La plaça està en obres des el mes de novembre, però els treballs es van haver de frenar per la Covid-19. Els treballs se centren, ara, en la part est, a tocar de l’edifici sociocultural, seu de la biblioteca i el casal d’avis.

Les obres de la primera meitat han consistit a reforçar-ne el paviment, que serà de color rogenc, i consolidar l’estructura del pàrquing de sota, perquè hi havia filtracions d’aigua a la primera planta. “Ara, s’ha fet la part més laboriosa. S’ha construït el terra, s’ha impermeabilitzat i s’ha treballat en el subsòl, per assegurar pesos”, assenyala el regidor d’Urbanisme, Albert Robert (Junts).

El pàrquing subterrani és obert només als qui hi tenen concessió o als llogaters. S’hauria d’obrir a principis del mes que ve, com a màxim. Fins a final de mes, es treballarà en les illetes per a jardineres, en els panots dels carrils que tindran punts de llum i en el parc infantil. “És la part menys sorollosa.”

Pintura i arbrat

Robert explica que la reforma es completarà quan es pinti i es planti l’arbrat a la plaça. A l’estiu, per qüestió de temperatures, no és recomanable fer-ho. “Es farà més endavant i no s’hi podrà passar uns dies.”

El cost dels treballs és de 825.037,47 euros i forma part del pla de reconversió turística en què hi ha el govern, l’Ajuntament, la Diputació i la Mesa Empresarial de Turisme.

LA DATA

19.11.2019
Va començar
la reforma de la plaça. Havia d’estar enllestida per Setmana Santa, però el virus ho ha impedit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia