Indústria rectifica i amplia trenta dies més la tramitació del projecte Castor

La Plataforma del Sénia demana que se suspenga el procés

La subdelegació del Govern a Castelló ha enviat una carta urgent i certificada tant a Iniciativa de Castelló, com a la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia, en la qual se'ls notifica la traducció de 24 documents al castellà –que abans estaven només en anglès–, i que per aquest motiu s'obre un nou període de presentació d'al·legacions de 30 dies més contra el projecte Castor, que impulsa l'empresa Escal UGS i que preveu la construcció d'un magatzem submarí de gas davant les costes d'Alcanar i Vinaròs i una planta de tractament terrestre en aquesta mateixa zona. Aquesta notificació arriba després que el diputat al Congrés d'ICV, Joan Herrera, demanés que s'ampliés el termini d'exposició pública «per errors greus en la tramitació» com l'existència de documents «de gran importància» escrits exclusivament en anglès. La notícia ha estat rebuda amb escepticisme per la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia. «Creiem que el que haurien de fer és suspendre i reiniciar tot el procés», va manifestar el seu portaveu, Joan Ferrando, tot precisant que només s'ha traduït una part de la documentació.

«Ho direm cantant»

D'altra banda, la plataforma ha organitzat per aquest dissabte un concert, sota el lema Ho direm cantant: no al projecte Castor, per recaptar fons amb l'objectiu de costejar les depeses que comporta a la plataforma haver-se personat com a part interessada en contenciós que l'empresa citrícola Río Cénia SL va presentar contra el projecte Castor, i que el Tribunal Suprem va admetre a final de l'any passat. La festa tindrà lloc a partir de les 8 del vespre al centre cívic d'Alcanar i durarà fins ben entrada la matinada. El preu és de deu euros incloent beguda i baldana i hi actuaran disset grups: Quico el Célio, Pepet i Marieta, Terrer Roig, Saragatona, Contracop i Ankes de Maiden entre molts altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.