Urbanisme

Municipal

Malgrat comença l’obra per obrir l’avinguda Barcelona

L’actuació, prevista per al febrer, es va ajornar per resoldre errors tècnics i evitar que coincidís amb Setmana Santa

La urbanització, amb un cost d’1,5 milions, és una condició prèvia per afrontar la reforma del passeig

Les obres per donar continuïtat a l’avinguda Barcelona de Malgrat de Mar començaran finalment dilluns, seguint el calendari fixat pel govern. Tal com es va avisar a principis de març, l’actuació que ha de permetre enllaçar el tram de l’avinguda entre el carrer Ausiàs March i l’avinguda Colom acumulava retard per un doble motiu. D’una banda, com va explicar en el seu moment la regidora d’Urbanisme, Mireia Castellà (JxM), perquè els tècnics havien detectat un seguit d’errors tècnics en el projecte que s’havien d’esmerçar abans no hi entressin les màquines i, de l’altra, perquè amb aquests problemes el desenvolupament de l’obra hagués coincidit de ple amb Setmana Santa en una zona del municipi eminentment turística. Un cop superat aquest punt mort, concreta la regidora, “dilluns l’Ajuntament i els responsables de l’empresa Copcisa farem el replanteig de l’obra i a partir de dimarts s’hi començarà a treballar”. Acabada la temporada turística a la població, les obres tenen un termini d’execució d’uns tres mesos i mig. “S’ha dut a terme tota la feina prèvia d’avisar els propietaris d’habitatges i també els hotels de quin serà el calendari per garantir tant l’entrada i sortida dels vehicles a les cases com els accessos a establiments i altres zones, com ara els camps”, va matisar la regidora. En aquest sentit, està previst que la circulació del trànsit ja es vegi afectada a l’altura de la rotonda dels Països Catalans, i Castellà destaca que el retard no suposa en cap cas un increment del preu d’adjudicació de l’obra “perquè entrava dins els terminis previstos i perquè així és com es va acordar amb l’empresa”.

Donar continuïtat a l’avinguda Barcelona és un dels projectes heretats de l’anterior govern del PSC i JxM, que ja el va incloure en el pressupost del 2016. Tot i això, l’obra es va començar a plantejar fa molt més temps, ja que es considera una condició indispensable a l’hora d’afrontar amb garanties la urbanització i remodelació del passeig marítim, la gran i esperada obra del mandat de l’actual govern. En aquest sentit, un cop enllestida la nova avinguda Barcelona –paral·lela al passeig marítim– haurà de suportar la gran majoria del trànsit de vehicles, i en especial d’autocars, que ara circulen pel passeig. Mireia Castellà defensa la remodelació del passeig com “la gran obra del mandat” i recorda que és un dels deu compromisos recollits per escrit dins del pacte de govern sorgit de la moció de censura al PSC el mes de febrer i que va articular un nou escenari polític al capdavant de l’Ajuntament amb JxM, amb l’alcaldessa Carme Ponsa, i les formacions d’ERC, el PDeCAT i la CUP. Una obra que s’haurà de començar a dissenyar el 2018 i que supera els sis milions.

LA FRASE

Dilluns farem el replanteig de l’obra i a partir de dimarts s’hi començarà a treballar
Mireia Castellà (JxM)
regidora d’urbanisme de l’ajuntament de malgrat de mar

LA XIFRA

1,5
milions
és el pressupost de l’obra a l’avinguda Barcelona, que s’allargarà uns tres mesos i mig, aproximadament.

Impuls al tram de la Tourdera

La darrera junta de govern local de Malgrat ja ha donat llum verd als treballs corresponents al tram de la via verda de la Tourdera que impulsa el Consell Comarcal de la Selva i en què hi participen 17 municipis vinculats al riu, entre els quals, tres del Maresme: Malgrat, Palafolls i Tordera. En el cas de Malgrat, l’actuació, pensada per al senderisme i el cicloturisme, inclou la senyalització de la ruta per tot el municipi i diverses actuacions sobre el vial i els seus marges per a la creació dels dos trams de carril bici segregats del trànsit al camí de la Pomareda. El tram, segons recorden fonts municipals, començarà en ple nucli urbà, a l’estació de trens, i gran part del seu recorregut discorrerà en paral·lel a la línia de costa, primer pel passeig de mar i després per la zona de rereduna del camí de la Pomereda. Una altra gran part del traçat anirà en paral·lel al curs del riu de la Tordera, des de la desembocadura fins al municipi de Palafolls. En un futur està previst que aquesta nova ruta s’incorpori al projecte Vies Blaves que impulsa la Diputació. Les obres de condicionament de la Tourdera a Malgrat tenen un cost de 104.073,88 euros i un termini d’execució d’un mes i mig, aproximadament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.