Urbanisme

Enderroc de cases a Olot per fer el futur passeig fluvial

Les màquines ja han tirat a terra una part dels tres habitatges que se suprimeixen al carrer de Sant Miquel

El projecte del passeig que, a la llarga, ha d’unir les zones de la plaça Palau i del Molí d’en Climent, tot resseguint el marge esquerre del Fluvià al seu pas per Olot, està fent les primeres passes, amb l’enderroc de tres habitatges del carrer de Sant Miquel. Ja és a terra una part de les tres finques afectades (els números 8, 10 i 12, situades just a continuació de les emblemàtiques font i capella del sant que dona nom al barri) i les pròximes setmanes les màquines han de completar la feina, segons les previsions de l’Ajuntament. Els enderrocs, pressupostats en 53.000 euros, deixaran lliures 332 metres quadrats de superfície, previstos en el pla general d’urbanisme (POUM) i que s’adaptaran en forma de talús. La corresponent expropiació de les finques va ser aprovada per l’Ajuntament el desembre del 2018. El cost va ser de 83.500 euros, que el municipi havia de pagar en tres anualitats.

Aquesta intervenció ve precedida de l’enderroc d’unes naus que hi havia a l’inici del carrer. Al solar resultant hi van aixecar un mirador sobre el Fluvià (una singular estructura de ferro de to vermellós) i estava previst condicionar-hi un espai enjardinat, que està pendent d’executar. Totes aquestes obres van ser demanades pels veïns en el marc del pla integral d’accions de millora (PIAM) de Sant Miquel, iniciat fa vuit anys.

Per aquest 2021, s’ha previst també tirar endavant un paquet de mesures per tal de pacificar-hi el trànsit, la segona edició d’un festival de teatre, una mostra de “cinema i pensament” i un procés participatiu sobre la futura zona esportiva, la plaça del barri i la zona de les Mates.

LA XIFRA

332
metres quadrats quedaran lliures al marge esquerre del Fluvià, un cop tirades a terra les cases.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona