Les obres de la urbanització Les Oliveres de Riudecanyes es reprendran d'aquí a dues setmanes

L'empresa Obras y Construcciones Strength SL reprendrà d'aquí a un parell de setmanes l'última fase de les obres del complex residencial de 25 cases adossades que l'any passat va començar a la urbanització Les Oliveres de Riudecanyes, després d'haver-les aturat a l'octubre de l'any passat. Aquesta empresa va quedar afectada per filials del mateix hòlding que van haver de presentar suspensió de pagaments per problemes de liquiditat derivats de la brusca frenada del sector immobiliari i de la poca concessió de crèdits als compradors. D'aquesta manera, els bancs van tancar l'aixeta a la constructora, que es va veure obligada a aturar les obres tot i que ja hi havia quinze compradors que s'havien interessat pels habitatges i havien fet el pagament. Aquesta illa de xalets, doncs, ha estat durant gairebé més de mig any abandonada enmig d'uns terrenys sense condicionar i en espera que l'empresa, o si més no l'Ajuntament de Riudecanyes, es fes càrrec d'acabar-la.

Cases quasi acabades

Totes aquestes cases estaven en l'última fase de construcció quan es van aturar les obres, i havien d'haver-se entregat als compradors al març d'aquest any. L'alcalde d'aquest municipi, Josep Maria Tost, va explicar divendres que el mateix govern municipal hauria afrontat amb un aval l'acabament de les obres si l'empresa no se n'hagués fet càrrec. «En cap moment ens hem sentit abandonats per l'empresa. No ha fet falta perquè ens han mantingut informats –tant a l'Ajuntament com als compradors– de l'estat del finançament amb els bancs, i confiem que reprenguin les obres d'aquí a poc temps», explicava ahir l'alcalde. Per la seva banda, l'empresa constructora va anunciar que aquesta urbanització es tirarà endavant d'aquí a un parell de setmanes i que han arribat a un acord amb les companyies financeres perquè els tornin a obrir l'aixeta.

100 xalets i 4 piscines

Tot i que de moment només estan construint una illa amb 25 cases i piscina comunitària, l'empresa constructora preveu construir tres illes més amb les mateixes característiques i un parc urbà integrat a la urbanització amb pista esportiva, però tot dependrà de les vendes d'aquesta primera fase d'obres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.