Urbanisme

Montserrat posa nom a més de 300 carrers de les urbanitzacions i colònies

La numeració única permet resoldre la diversitat de denominacions per a un mateix indret

L'Ajuntament de Montserrat, a través de la seua Oficina de Promoció del Valencià, posa noms en valencià i relacionats amb la natura principalment, a vora 300 carrers d'urbanitzacions i colònies del seu terme municipal.

L'any 2005 es va encetar aquest procés que finalitza ara amb l'assignació de noms als onze últims nuclis urbans en el Ple del 30 de maig. El carrer de la Farigola, el carrer del Flabiol, el de l'Aixada. Tots formen part de les 282 vies públiques que hi ha als 26 nuclis urbans (colònies), 10 urbanitzacions i 16 colònies del terme municipal de Montserrat.

S'ha triat el criteri d'agrupar les vies per camps lèxics amb l'objectiu de facilitar la localització dels carrers i diferenciar-los de les vies del nucli urbà. Tots els noms que s'han posat han sigut en valencià, en compliment de l'article 25, punt 4, del Reglament d'ús i promoció del valencià de l'Ajuntament de Montserrat.

Les denominacions que s'han triat han sigut noms de les fonts municipals, d'arbres fruiters, flora valenciana, ferramentes agrícoles, rius valencians, ocells, serres, parcs naturals valencians, arbres, peixos, planetes, varietats de raïm, mars, entre d'altres. Tenint en compte la gran estima per la música de Montserrat, també s'han posat noms d'instruments musicals, així com noms de jocs populars, noms de balls i danses tradicionals valencians, productes de l'espart i modalitats de pilota valenciana.

El procés comença amb la nomenclatura de carrers i seguix amb la identificació numèrica de cadascuna de les parcel·les, la informació als veïns i la comunicació al cadastre i al registre de la propietat. D'esta manera cada propietat tindrà una identificació única (número de policia) davant de les institucions i entitats publiques i privades.

Quan el procediment acabe, el veïns hauran d'anar incorporant la nova identificació i comunicant-la on procedisca, al principi pot haver un poc de confusió, però en breu ens acostumarem als noms.

El número de policia (numero únic reconegut), perpetrà resoldre el desgavell numèric que hi havia fins fa poc, on una mateixa propietat podia tindre 4 nomenclatures diferents: la del cadastre, la de la pròpia urbanització, la que va donar l'Ajuntament en el seu moment, o la identificació per polígon-parcela.

Es tracta d'una demanda veïnal de feia fa temps i que ja s'ha fet realitat.

El treball conjunt del departament de Cadastre, Urbanisme i l'Oficina de Promoció del Valencià han permés completar este procés.

La nomenclatura dels carrers ha estat aprovada en diferents plenaris, el dijous passat fou últim on ja es van aprovar els noms de carrers que faltaven. Tots els noms dels carrers, han estat aprovats per la unanimitat dels regidors de la corporació municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.