Urbanisme

Igualada farà un concurs d'idees per al futur del Rec

El govern municipal dóna compte en el ple de la seva iniciativa per dibuixar el futur urbanístic del barri

El disseny guanyador no serà vinculant, però prepararà el terreny per fer el POUM

El debat sobre el futur del barri del Rec va arribar al ple d'Igualada que es va fer aquest dimarts. L'equip de govern municipal va donar compte de tres decrets en què es feia la convocatòria d'un concurs d'idees per a la selecció de propostes per establir una visió estratègica del barri del Rec en matèria d'urbanisme i connectivitat.

Aquesta mesura s'emmarca en la voluntat del govern municipal d'establir “una eina prèvia de participació”, tal com va dir el tinent d'alcalde Jordi Pont, abans d'abordar el pla d'ordenació urbanística municipal (POUM), del qual el Rec és l'eix central. En aquest sentit, Pont va recordar que per a ells el barri concentra “el 80% dels problemes de la ciutat en l'àmbit urbanístic” i, per això, considera encertat convocar aquest concurs d'idees. “Ens ha de servir per no equivocar-nos”, va afirmar.

Des de l'equip de govern es remarca que els projectes guanyadors no seran vinculants: “No estem fent planejament, però ens marcarà una quantitat de pautes importantíssimes.” El concurs també servirà per canalitzar la participació dels agents socioeconòmics del barri, que ja s'han reunit amb el govern local i els altres grups municipals al Consell del Rec.

L'oposició no vol que s'oblidin els altres barris

Els grups de l'oposició veuen amb bons ulls la convocatòria, però també van expressar algunes reticències. ERC i Decidim van coincidir en la necessitat de no oblidar la resta de barris. Jordi Riba (PSC) va explicar que el Rec “requereix un abordatge específic”, per la seva “magnitud i complexitat”. Eva Pedraza (CUP) va manifestar el seu temor que “s'acabi per justificar les decisions que finalment prendrà el govern de manera unilateral”. Joan Agramunt (PP) va dir que el govern local no està preparat per emprendre el POUM.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona