Medi ambient

La nova escola de Castell d'Aro, feta al setembre

L'Ajuntament ja ha acabat els vials de servei i accés de la zona escolar

La nova escola d'educació infantil i primària Vall d'Aro de Castell d'Aro estarà a punt pel curs que començarà al setembre gràcies al sistema d'edificació industrialitzada modular, uns sistema de construcció molt més àgil que el tradicional. Disposarà de 2.328 metres quadrats, amb 1.296 metres quadrats d'espais exteriors amb capacitat per a 225 infants. També utilitzarà el menjador de l'institut Ridaura, que és just al costat i que no té ús al centre de secundària, per als infants que hi dinin al migdia (hi accediran directament per una passarel·la que connectarà els dos equipaments), malgrat que l'horari docent a totes les escoles del municipi és intensiu tot l'any.

Paral·lelament, l'Ajuntament ja ha acabat els vials d'accés i de servei, que han tingut un cost de 635.000 euros. En la zona s'han generat 106 noves places d'aparcament. La construcció de l'escola és possible gràcies al conveni aprovat entre l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro i el Departament d'Ensenyament, que preveu que el consistori aporti el 50% del cost de construcció, fixat en un màxim de 3.664.451 euros.

El finançament és en sistema d'arrendament amb opció de compra durant 60 mesos, amb quotes de 61.074 euros: les 30 primeres les assumeix l'Ajuntament i les 30 darreres, la Generalitat de Catalunya.

El carrer Amadeu Vives s'ha dissenyat com una via de poca intensitat de trànsit, on es potencia la prioritat dels vianants contra la del trànsit rodat, amb voreres àmplies. Ja està plenament operatiu i s'han acabat, per tant, les restriccions que hi ha hagut per accedir al camp municipal de futbol i a l'institut Ridaura. L'altre vial, a tocar de la Via Verda del Carrilet, és exclusivament per a vianants i bicicletes. Es genera així un espai públic sense barreres arquitectòniques i amb itineraris accessibles. El projecte també ha inclòs, més enllà de l'asfaltatge i el condicionament de voreres amb llambordes o sauló, les conduccions de sanejament i el mobiliari urbà, la senyalització i la vegetació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia