Urbanisme

La Vila Olímpica de Banyoles perd 30 places de pàrquing

Estaven situades al solar on s'hauria d'aixecar un hotel, un terreny que és propietat del promotor de les cases de l'antic bar El Cisne, que l'Ajuntament obliga a enderrocar parcialment

L'empresa propietària del solar de la Vila Olímpica de Banyoles situat a la cantonada de l'avinguda de la Draga i el passeig Gaudí (davant del Club Natació) l'ha tancat i ara no es pot fer servir d'aparcament lliure com s'ha fet en els darrers anys. Aquest ús públic dels terrenys s'havia acordat entre el consistori i el propietari, perquè es pogués aprofitar mentre no comencessin les obres de l'hotel, un projecte que aparentment no s'executarà a curt termini. Hi cabien al voltant de 30 turismes o furgonetes i era molt utilitzat.

El mes de març el propietari va anunciar al consistori que tancaria la finca durant unes setmanes perquè volien retirar la grua que hi guarden. Han passat sis mesos, la grua continua allà i el tancament s'ha convertit en definitiu. La decisió dels propietaris s'ha produït mentre avança el procediment per enderrocar parcialment el complex residencial d'on hi havia hagut l'antic bar El Cisne. El propietari de la finca on es podia aparcar és el promotor d'aquests habitatges, Activitats Termolúdiques SL.

La clausura del solar és, de moment, l'últim episodi d'una relació entre empresa i Ajuntament que s'ha anat enrarint. A l'antic El Cisne, inicialment el promotor volia construir-hi un hotel. L'any 2011, en disposar d'un altre terreny més adient per al projecte (el que es feia servir de pàrquing), van demanar de fer habitatges a l'antic El Cisne. Això va obligar a requalificar aquest darrer solar, perquè els baixos fossin residencials, en el benentès que el promotor faria l'hotel a l'altra finca. L'any passat es van aixecar les cases, però com que es van construir 125 metres quadrats més dels permesos, l'Ajuntament va decretar que s'havia d'eliminar aquesta superfície excedent. L'enderroc està pendent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia