Carmanyola per als clients en restaurants del Vallès
Gairebé 140 restaurants de divuit municipis del Vallès Occidental oferiran als seus clients la possibilitat d'endur-se en una carmanyola el menjar que no s'hagin pogut acabar. Aquesta és la iniciativa del Consorci de Residus comarcal, batejada amb el nom Acaba't el plat a casa, que ha distribuït entre els restaurants participants un total de 10.000 carmanyoles de material compostable per facilitar el transport de les sobralles. L'objectiu de la iniciativa, que es fa per segon any, és reduir el menjar que es llença en el sector de la restauració i normalitzar el fet que el client es pugui endur en una carmanyola el que no hagi consumit. L'any 2014 van participar-hi un total de 122 restaurants, i es van repartir fins a 14.000 envasos per aprofitar aliments. En l'edició d'aquest any s'estrenen 37 establiments.
La iniciativa té el suport d'ajuntaments, del Gremi Comarcal d'Hostaleria i Turisme de Sabadell i del Gremi Empresarial d'Hostaleria de Terrassa i Comarca, i també del col·lectiu de restauradors Cuina Vallès i de la Diputació de Barcelona. El president del Consorci, Ricard Torralba, va assegurar que li agradaria que “això no fos només una campanya d'una setmana, sinó que durés tot l'any”.
La campanya s'engloba en la Setmana de la Prevenció de Residus, que se celebra del 21 al 29 de novembre.