Infraestructures

Tranquil·litat a Blanes i Lloret tot i l'ultimàtum de Santi Vila sobre la C-32

Lupiáñez i Dulsat prioritzen consultar els veïns abans de donar el sí definitiu a finals d'any

L'alcalde socialista veu impossible que el debat acabi el 31 de desembre

Els alcaldes de Blanes i de Lloret, Miquel Lupiáñez (PSC) i Jaume Dulsat (CiU), respectivament, es van mostrar tranquils ahir en relació amb l'ultimàtum del conseller en funcions Santi Vila. Troben prioritari saber què vol la gent sobre la C-32 abans de donar el sí definitiu (i trobar el consens) a finals d'any. Lupiáñez afirma que és impossible saber l'opinió dels veïns sobre el prolongament de l'autopista C-32 abans del 31 de desembre. Segons Lupiáñez, “la voluntat és fer la consulta conjuntament amb Lloret, però és impossible fer-ho el 20-D [coincidint amb les generals]. I si hi ha un procés de participació, es podria fer la primera quinzena de gener”.

El paper de Tossa

El batlle socialista explica que el procés de participació podria ser una jornada que reunís agents econòmics i socials i en què es detallés la infraestructura i l'impacte ambiental. Lupiáñez convida, fins i tot, el municipi de Tossa a participar en el debat. A Lloret l'alcalde, Dulsat, és clar: “L'obra hauria estat feta fa quinze anys, però el ple vol la consulta, i treballaré activament perquè es faci.” “L'arquitectura legal és complexa”, admet.

Tant a Blanes com a Lloret hi ha acords de ple perquè es faci la consulta, tot i que els dos equips de govern són partidaris de l'obra. A Blanes, el 29 d'octubre, la moció presentada per l'entitat ecologista Pinya de Rosa va obtenir 13 avals i 8 abstencions.

La Generalitat preveu iniciar l'obra al gener, però Vila va dir dilluns a Girona que si no hi ha consens abans de final d'any el govern destinarà els 80 milions a altres obres.

LES FRASES

Si no es fa una consulta sobre la C-32, s'ha de fer un procés de participació amb totes les parts
Miquel Lupiáñez
alcalde de blanes (PSC)
Per aquest alcalde i per aquest grup, l'obra hauria estat feta fa quinze anys. Però el ple vol la consulta
Jaume Dulsat
alcalde de lloret de mar (CiU)

“Base jurídica” per a l'ingrés de Blanes a l'AMI

A Blanes, hi ha una altra consulta pendent: la de l'ingrés a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Per Lupiáñez, “la consulta s'ha de fer amb les màximes garanties possibles i amb base jurídica”. La proposta perquè es fes la consulta es va aprovar al ple del 30 de juliol, i l'acte s'hauria d'haver fet abans de 90 dies. Blanes i, des del 21 de setembre, Lloret són els dos únics municipis de la Selva fora de l'AMI.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.