Urbanisme

Primer pas per redactar un nou pla general a l'Escala

El POUM actual és vigent des del 1986 i va ser aprovat definitivament el 1993

S'aprova per unanimitat crear una comissió, en què tots els grups seran representats, per a la redacció del pla

Una comissió amb un representant de cada grup municipal es constituirà per a la redacció d'un nou pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) de l'Escala. Cada representant de grup podrà, a més, designar un assessor tècnic per participar en les reunions de definició del nou planejament. El ple d'aquest dilluns passat a l'Escala va aprovar per unanimitat la proposta del govern que encapçala Víctor Puga, posant de manifest la necessitat d'iniciar la tramitació.

El pla general actual és vigent des del 1986, tot i que va ser revisat i aprovat definitivament per la comissió territorial d'Urbanisme el 1993. El procés de redacció del nou POUM es planteja des del govern local com un treball de consens entre tots els grups municipals, per definir el model urbanístic de futur del municipi per a les pròximes dècades. La comissió es reunirà de manera trimestral. “Serà un procés llarg i el que volem és que tingui la màxima participació”, remarca el regidor d'Urbanisme, Josep Bofill. Víctor Puga destaca també la voluntat de consens i la necessitat que el nou pla tingui en compte molts més aspectes que els urbanístics, com ara l'afectació en aspectes naturals, ambientals i socials, entre d'altres.

Vot de confiança

L'oposició va votar favorablement aquest primer pas d'una tramitació que amb tota probabilitat no s'acabarà en aquest mandat, afegint-hi, però, els seus matisos. Des d'ERC, Xavier Ballesta recalca que el procediment és “molt encertat, s'està fent ben fet”, i que el nou pla haurà de resoldre l'evolució d'àrees del municipi que estan encallades des de fa gairebé 25 anys”. El nou portaveu de CiU, Robert Bosch, veu “amb bons ulls” la manera de fer, però assenyala que el PSC “ja havia anunciat un nou POUM en anteriors mandats, sense fer-ho”. Bosch també lamenta que “ara que es reinicia l'activitat no és bon moment per suspendre les llicències com passarà amb la tramitació del nou POUM”. Finalment, el portaveu del PP, Joan Ball-Llosera, també valora positivament “la intenció del govern de fer participar tots els grups, esperant veure com això es farà realitat”.

LES FRASES

El pla haurà de tenir en compte molts més aspectes que els urbanístics, com ara els ambientals i socials
Víctor Puga
Alcalde de l'escala (PSC)
Ho veiem amb bons ulls, però s'ha anunciat en anteriors mandats, no s'ha fet i ara no és un bon moment
Robert Bosch
portaveu de CiU
La manera com es planteja és molt encertada, amb participació de tots, i ens cal un nou pla
Xavier Ballesta
Portaveu d'ERC-JXE
Per ara és positiu, la intenció hi és, falta veure com es plasma tot plegat a la realitat i entre tots
Joan Ball-Llosera
Portaveu del PP


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia