Medi ambient

Implantaran la recollida porta a porta als barris de Sant Daniel i Campdorà

El govern de Girona va anunciar en el ple la voluntat que el nou sistema millori el reciclatge a la ciutat

Es comença en sectors amb cases unifamiliars

L'Ajuntament de Girona té intenció d'implantar la recollida selectiva porta a porta als barris de Sant Daniel i de Campdorà. Així ho va anunciar el regidor de Sostenibilitat de Girona, Carles Ribas, en el ple municipal d'aquesta setmana. El mateixa regidor va assenyalar que la previsió és que a final d'aquest mes es faci una reunió informativa amb els veïns dels dos sectors per explicar-los els detalls d'aquest canvi en la recollida de residus.

Ribas va explicar que la tria d'aquests dos barris respon “a la tipologia de cases unifamiliars que tenen i que fa més senzill l'aplicació d'aquest nou sistema”. Tot i això, el responsable municipal també va afirmar: “Si hi ha més barris disposats a seguir aquest model es pot ampliar a més sectors.” Ribas va considerar que la recollida porta a porta ha de permetre fer un salt de qualitat “per garantir un bon reciclatge i que els ciutadans entenguin que és bàsic per al futur fer una bona tria de residus i facilitar la recuperació de fraccions”. L'objectiu de l'àrea de Sostenibilitat és reduir a la mínima expressió els elements que acaben a la incineradora, i va recordar que aquesta via “ha de permetre a la llarga reduir les taxes”.

La implantació del porta a porta encareix substancialment la recollida, però Ribas va asseverar: “El cost econòmic que ha d'assumir l'Ajuntament és més petit que l'aportació que suposarà fer un pas endavant decidit en la gestió dels residus.”

Més canvis en residus

L'àrea de Sostenibilitat es troba immersa en una modificació important de la gestió de residus. Així ho demostra que el consistori ja ha adjudicat la substitució de les 363 tapes dels contenidors de vidre que hi ha la ciutat. Les noves tindran els orificis més petits que l'actual per reduir el nombre d'elements impropis que acaben al contenidor del vidre. També es treballa per a la implantació del reciclatge de l'oli usat, i la recollida d'aquest residu es vol fer a través de centres cívics i escoles.

El consistori també ha pres amb mà de ferro la recollida selectiva al Barri Vell i des de fa setmanes sanciona els ciutadans que treuen les escombraries fora d'hora i no reciclen correctament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia