Urbanisme

Una setmana per imaginar el Lloret del futur

El seminari internacional d'urbanisme comença amb l'objectiu de fer propostes de millora del municipi

Des d'ahir fins al dia 16 d'aquest mes, sis arquitectes, paisatgistes i enginyers de renom mundial es dedicaran a estudiar Lloret de Mar per proposar canvis que facin possible la renovació de la vila, i només en l'àmbit turístic. El seminari internacional d'urbanisme es va presentar ahir en un acte encapçalat per l'alcalde, Jaume Dulsat, en el qual van assistir el president de la Mesa de Turisme de Lloret, Josep Maria Molist; el subdirector general d'Ordenació Turística de la Generalitat, Joan Abad; l'arquitecte Lluís Brau, i el president de l'associació internacional Habitat Professionals Forum, Ismael Fernández, que impulsa el seminari juntament amb els empresaris, la Generalitat i l'Ajuntament.

El seminari és una de les propostes que formen part del pla de reconversió turística del municipi que es va aprovar el 18 de febrer del 2015. Els experts es reuniran tres dies amb líders socials, tècnics de l'Ajuntament, responsables turístics, empresaris i regidors tant del govern com de l'oposició. A banda de reunions i tallers, també faran un recorregut per Lloret de Mar i la zona de la Costa Brava sud. Els experts són membres de l'associació Habitat Professionals Forum (HPF) i estudiaran i proposaran consells, segons va explicar Ismael Fernández, de manera del tot desinteressada, ja que l'HPF funciona com una mena d'ONG, segons va dir: “No és una consultoria, funciona com Metges sense Fronteres, el treball dels experts és voluntari.”

Abad va destacar que l'objectiu de l'acció que va començar ahir és la transformació urbana i la reformulació del model de ciutat “com a clau imprescindible per a la millora de la destinació”. Molist va considerar que amb el seminari s'arribava a una fita històrica “perquè és la primera vegada que s'endega una actuació concreta del pla operatiu”, i va recordar l'horitzó “2016-2020 del pla, que comença avui”.

El responsable de l'HPF va remarcar que l'entitat que representa està “molt interessada a treballar en el projecte de Lloret”, com a ciutat que té “molts anys en turisme i afortunadament pensa en la seva revisió”. També va destacar que després els experts faran propostes i recomanacions, que les administracions poden o no executar.

Com a cloenda de la presentació, Jaume Dulsat va qualificar la jornada d'històrica, perquè comença a caminar el pla operatiu: “Una destinació pionera ha d'estar contínuament reinventant-se.”

Entre els experts que treballaran aquests dies a Lloret destaquen Desiree Martínez, arquitecta i paisatgista, presidenta de la Federació Internacional d'Arquitectes Paisatgistes (IFLA); César Augusto, enginyer civil i doctorat en ciències econòmiques, consultor i professor de la Universitat Nacional de Colòmbia, i Peter Basin, arquitecte de la Universitat Harvard i cap de l'Institut d'Urbanisme de Ljubljana.

LA FRASE

Una destinació pionera ha d'estar contínuament reinventant-se
Jaume Dulsat
Alcalde de Lloret de mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia