Serveis

El barri de Fenals de Lloret tindrà un pàrquing per a busos

L'equip de govern pagarà un lloguer per disposar d'un terreny aquest any i descarta la proposta del Rieral, del Millor

Els vint-i-un regidors signen perquè els CAP tornin a obrir tot l'any a la nit

L'Ajuntament de Lloret de Mar té enllestit un acord amb un propietari del barri de Fenals per disposar d'un aparcament per a més de cent autobusos. El conveni, vigent fins al 31 de desembre, estableix que l'Ajuntament pagarà un lloguer de 12.000 euros. Així, els grups van descartar la moció del Millor, que reclamava el pàrquing al barri del Rieral, a tocar de la piscina.

El regidor responsable d'ordenació del trànsit i estacionament, Albert Robert (CDC), va assegurar que pagaran aquest any 12.000 euros per disposar d'aquest terreny per a estacionament de busos. “Abans del 31 de desembre hem de trobar un lloc definitiu”, hi va afegir. Robert va destacar la gestió de l'edil de Turisme, Joan Gou (CDC), en el conveni amb l'amo de Fenals.

El regidor de Seguretat Ciutadana va assenyalar que l'equip de govern ha començat a mirar terrenys municipals per a un emplaçament definitiu. Seguint el pla de mobilitat –va dir Robert–, aquest espai serà “als afores del poble”.

El Millor proposava fer un pàrquing per a busos en l'actual zona de dipòsit de vehicles, que aviat serà alliberat. Aquest espai inclouria la zona de sorra just al costat de la piscina municipal, al barri del Rieral. “Creiem que la zona és ideal”, s'incloïa en la moció presentada pel portaveu, Marc Fuertes, que va recordar la pèrdua de places per la reurbanització del sector de Sant Quirze i el caràcter temporal del pàrquing proper als jardins de Santa Clotilde, de titularitat privada.

Urgències nocturnes

Els vint-i-un regidors del ple, vuit dels quals de l'equip de govern (CDC i ERC-Avancem), van signar ahir a favor que es reobrin els dos centres d'atenció primària (CAP) del municipi tot l'any, i que d'aquesta manera les urgències nocturnes es puguin atendre a Lloret (i no a l'hospital comarcal de Blanes). Anys enrere, l'Ajuntament havia aconseguit que els ambulatoris, com a mínim a l'estiu, estiguessin oberts a la nit.

La campanya de signatures dels regidors forma part d'un pla ampli que inclou la constitució d'una mesa de treball. Aquest grup s'ha reunit dues vegades, incloent-hi els representats dels barris del nucli antic, el Molí i el Rieral, entre d'altres. El consistori demanarà una reunió amb el conseller de Salut, Toni Comín, en què hi haurien d'assistir una representació dels vuit grups polítics i un veí en nom de les entitats.

LA FRASE

L'espai definitiu per a autobusos serà als afores del poble. Ho diu el pla de mobilitat i ens ho creiem
Albert Robert
REGIDOR DE seguretat ciutadana

LA XIFRA

12.000
euros
de lloguer a l'any pagarà l'Ajuntament al propietari d'un terreny per usar-lo com a pàrquing de busos.

LA DATA

25.02.16
Va ser
el dia que veïns i regidors van acordar la recollida de signatures a favor que els CAP de Lloret obrin a la nit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia