Medi ambient

Prova pilot a l'Ebre per combatre el mosquit tigre

El Copate ha iniciat un tractament a la via pública a Alcanar, Sant Carles de la Ràpita, la Sénia i Ulldecona

Petit, de color negre i ratllat de blanc, el mosquit tigre va arribar a les Terres de l'Ebre fa uns cinc anys. I va venir per quedar-s'hi. Amb l'objectiu de controlar-ne la població, el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (Copate) ha impulsat una prova pilot aquest estiu a quatre municipis ebrencs.

“És un mosquit nou però força agressiu, que viu estretament lligat a l'home”, assegura el director de l'àrea de salubritat pública del Copate, Raül Escosa. Vora un 80% de llocs de cria del mosquit tigre són a l'interior dels domicilis i, especialment, en zones enjardinades. “Amb un tap d'un refresc ple d'aigua és suficient”, alerta Escosa. Des d'aquest organisme, s'està duent a terme una tasca de conscienciació ciutadana per evitar-ne la proliferació.

En el 20% restant de llocs de cria a la via pública s'hi està actuant aquests mesos a través d'una prova pilot impulsada, de moment, a Alcanar, Sant Carles de la Ràpita, la Sénia i Ulldecona.

“Dipositem un producte químic, hormonal, per controlar les larves, abans que arribin a adults”, explica Escosa. S'estan fent tres tractaments en punts com ara embornals i altres llocs de la via pública i, a finals d'any, se n'analitzarà l'efectivitat. Prèviament, en els últims mesos el Copate ha cartografiat possibles focus en nuclis urbans i urbanitzacions del Baix Ebre i el Montsià.

LA XIFRA

80
per cent dels llocs de cria
són a l'interior dels domicilis i, especialment, en zones enjardinades.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia