Mahamat Azrack, el vuitè del filial que debuta amb Pochettino

Es va convertir en un membre del filial que debuta amb Pochettino

El mig també és l'únic jugador del Txad que ha jugat a primera divisió

Enguany l'Espanyol ha mostrat la seva aposta pel model de planter

45
MINUTS
va jugar Azrak dissabte en lliga contra el València. Va entrar per Iván Alonso.

Mahamat Azrack (24/03/88, Créteil, França) era l'home més feliç del vestidor de l'Espanyol dissabte, i això que el conjunt blanc-i-blau havia encaixat la primera derrota a casa en tota la primera volta, contra el València, i havia llançat a la brossa una estadística de deu partit invicte com a local. Això –deuria pensar Azrack– era una cosa menor que es perdrà en el temps. Per ell va ser un dia gran, perquè ha estat la data del seu debut en la primera divisió. Un fet impensable per a aquest jugador nascut a França però que té passaport del Txad, amb la selecció del qual ja ha disputat partits internacionals. Dissabte, els 11 milions de conciutadans devien estar orgullosos d'Azrack, ja que es va convertir en el primer jugador del mig oblidat país centreafricà que juga en la primera divisió estatal.

Un conte de fades.

L'arribada a l'Espanyol de Mahamat Azrak es pot qualificar d'autèntic conte de fades. La seva gènesi com a futbolista es remunta a Clairefontaine, l'acadèmia de formació de la federació francesa de futbol, i després va créixer a l'Auxerre durant cinc anys. L'estiu passat li van presentar la possibilitat de participar en el Draft blanc-i-blau, un projecte pilot, semblant al que utilitzen altres clubs europeus, que va posar en marxa l'Espanyol per avaluar joves talents, tots amb passaport comunitari. Azrak va ser el guanyador de l'exigent prova i es va emportar un contracte de tres anys amb l'Espanyol. No va tenir ocasió de quedar a Barcelona i el club el va cedir fins al gener al Halmstads, un club suec que té un acord de col·laboració amb el club blanc-i-blau. A Suècia es va convertir en un dels futbolistes més destacats de l'equip. Un cop va acabar la lliga sueca l'Espanyol li va donar fitxa del filial en el mercat d'hivern. Amb l'Espanyol B ha tingut un paper bastant residual i només ha jugat 239 minuts. És l'home en la seva posició que menys minuts ha jugat amb Òscar Perarnau. Tot i això, la sort ha tornat a trucar a la seva porta i ho va fer l'1 de maig, el dia del treballador. La gran quantitat de baixes va precipitar la seva sorprenent convocatòria contra el València. Després, la inoportuna lesió d'Iván Alonso al peu va obrir-li les portes del debut. Zizou, com el coneixen el seus amics, va disposar de 45 minuts al costat de Moisés en el doble pivot. Ha tocat la glòria, però ara haurà de lluitar de valent per guanyar-se el cel de la continuïtat.

El planter aporta la seva vuitena peça

Mahamat Azrack es va convertir en el vuitè jugador que debuta a primera amb l'Espanyol i confirma que l'aposta pel futbol de formació és decidida en el club blanc-i-blau. La nova direcció esportiva així ho aconsella, i els problemes econòmics del club també conviden a seguir-la, perquè és més barata i en molts casos ja està donant grans rèdits de present i futur. Al marge del mig del Txad, aquest curs també han debutat sota la direcció de Pochettino: Javi Márquez, Javi López, Raúl Baena, Marc Pedraza, Jordi Amat, Víctor Ruiz i Dídac Vilà, que contra el València va disputar el seu primer partit de titular.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.