Administracions

barcelona

Un acord deslloriga el conflicte laboral a Parcs i Jardins

Sindicats i direcció pacten que es tornin a tramitar les jubilacions de relleu adequant-les al marc normatiu vigent

El comitè d'empresa i la direcció de l'Institut Municipal de Parcs i Jardins de Barcelona han arribat a un acord que permet reconduir l'espinós conflicte laboral que assotava l'ens. En una reunió celebrada ahir al matí, ambdues parts van pactar que es tornin a tramitar les jubilacions parcials amb contracte de relleu previstes en el conveni col·lectiu –que era la principal demanda que formulaven els sindicats–, però ajustant-les als últims canvis legislatius. Així, i segons l'acord, els 11 treballadors entre 60 i 65 anys que es podran beneficiar en primer terme de la mesura, reduiran la jornada laboral en un 75%. Per cobrir aquestes places, es contractaran un número igual de rellevistes, però a jornada completa.

Tant els responsables de l'àrea de Medi Ambient, de qui depèn l'Institut, com els representants dels treballadors van felicitar-se ahir per la solució adoptada, i no van voler furgar en les causes que han originat un enfrontament que ha trigat setmanes a reconduir-se. Per part del comitè, es va valorar especialment l'avanç que suposarà la contractació dels rellevistes per estabilitzar la plantilla de l'organisme.

LES FRASES

Amb una crisi com l'actual, és molt positiu que persones a l'atur puguin accedir a un contracte de relleu
José Ruiz
president del comitè d'empresa de l'institut de parcs i jardins
Nosaltres sempre valorem positivament aquells acords que normalitzen les relacions laborals
Alfred Medina
director de recursos humans de l'àrea de medi ambient
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.