Administracions

argentona

L'alcalde Ferran Armengol (CiU) s'apuja el sou i tindrà dedicació exclusiva

Els regidors del govern cobraran menys que els del mandat anterior, i els edils de l'oposició tindran una retribució més alta que els darrers quatre anys

El nou alcalde d'Argentona, Ferran Armengol (CiU), tindrà dedicació exclusiva en el càrrec i, per tant, cobrarà més que el seu antecessor, Pep Masó (TxA), que hi tenia una dedicació del 80%. En total, Armengol percebrà prop de 44.000 euros bruts anuals, enfront dels més de 35.000 l'any que va cobrar Masó en el mandat anterior. Tot i això, el govern cobrarà prop de 200 euros menys que el dels últims quatre anys, ja que els regidors del cartipàs percebran unes indemnitzacions més baixes. En canvi, els edils de l'oposició cobraran més, fins a situar-se en un màxim de 3.300 euros bruts l'any.

“Hem procurat mantenir el mateix import global que el govern anterior”, va explicar Armengol, que va recordar que, si l'anterior alcalde hagués tingut una dedicació exclusiva, hauria cobrat 44.555 euros. Armengol, a més, va recordar que “tant ara com en el mandat anterior, l'alcalde percep un 31% menys del que marca l'Associació Catalana de Municipis”. Aquest punt de l'ordre del dia va ser aprovat amb els vots a favor de l'equip de govern en minoria (CiU, PSC, Argentcat i Entesa) i de l'Agrupació d'Argentona; l'abstenció del PP, i els vots contraris de TxA i la CUP. El representant de TxA, Jaume Uribe, va criticar la pujada de sou del batlle i va reclamar “més sensibilitat en aquest tema en el moment de crisi que hi ha”. Uribe també va recordar que “Masó tenia una retribució del 80%, però tothom sap que es dedicava a la feina més del 100% de les hores”. Per la banda de la CUP, Eudald Calvo es va mostrar igualment contrari a l'augment de sou del batlle, però també va criticar la pujada de les dietes dels regidors de l'oposició. “En un moment de crisi i austeritat no queda bé apujar les retribucions”, va manifestar.

LA XIFRA

44.000
euros anuals bruts
és el que cobrarà en aquest mandat l'alcalde d'Argentona, que tindrà dedicació exclusiva.

El públic s'hi mostra en desacord

El tema dels sous dels edils de l'Ajuntament d'Argentona va ser un dels punts més comentats pel públic assistent un cop va finalitzar l'ordre del dia de la maratoniana sessió plenària. Les noves retribucions, especialment el sou de l'alcalde, van provocar que més d'un assistent critiqués l'acció, tenint en compte el context de retallades en què es troba la societat avui dia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.