Cartells a la Rambla de Girona contra la rehabilitació de les cases de l'Onyar

Alguns veïns no volen assumir el cost

Pancartes amb lemes com Més sensibilitat i menys normativa, Ja n'hi ha prou d'aquests colors o Salvem els estenedors són algunes de les proclames que s'hi poden llegir. Amb aquesta protesta pública, els veïns volen expressar el seu rebuig al projecte de rehabilitació de les façanes de l'Onyar que ha iniciat l'Ajuntament de Girona. Fins ara, una desena de pancartes ja s'han penjat en diversos balcons i finestres visibles a la cèntrica Rambla i l'Argenteria.

L'associació de veïns de la Rambla i l'Argenteria ha defensat en diverses reunions amb l'Ajuntament que el context de crisi no fa aconsellable assumir la despesa que suposen aquestes obres. Els veïns entenen que si les façanes posteriors als seus edificis són imatge de la ciutat, no tenen perquè assumir aquesta despesa i reclamen que n'assumeixi el cost integral la Generalitat o el mateix consistori.

L'Ajuntament assegura que el pla especial obliga a un manteniment i recorda ajuts que el govern permet obtenir als propietaris per afrontar les despeses.

Acord veí per veí

El regidor d'urbanisme, Joan Pluma, ha explicat en les diverses reunions que ha tingut amb els veïns que l'aportació dels propietaris respon al grau de manteniment de cada cas. El consistori ja va avançar que la voluntat és reunir-se veí per veí per valorar l'informe tècnic i poder adaptar l'obra també a les necessitats dels veïns, garantint la millora de les parts més bàsiques que cal arreglar per donar uniformitat al conjunt. El consistori compta amb ajuts de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP) i se'n poden sol·licitar a Medi Ambient i Habitatge.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.