Tortosa construeix el passeig del Canal per preparar la nova façana comercial i millorar el trànsit

El nou vial té més d'un quilòmetre i transcorre paral·lel a l'autovia de l'Aldea

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i la regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, van visitar ahir al matí les obres d'urbanització dels plans parcials Portals de Ciutat Nord i Centre, una actuació amb un pressupost de 7,1 milions d'euros que està executant una unió temporal d'empreses. En aquest sentit, la construcció dels carrers del nou sector –destinat a la implantació de nous equipaments comercials i empreses de serveis– inclou la connexió directa amb el vial de servei de l'autovia C-42. A més, el projecte preveu enllaços amb les tres rotondes de l'autovia, que quedarà connectada amb el nou passeig.

Bel va explicar ahir els detalls d'aquest nou accés al centre de Tortosa, que l'Ajuntament ha dissenyat perquè siga una nova façana comercial. El nou passeig del Canal passarà a ser un carrer amb una calçada de 8,50 metres, dos carrils, una zona d'aparcaments, voreres, carril bici, i una zona verda adjacent, que tindrà una amplada total de 20 metres i una longitud de més d'un quilòmetre. Aquest passeig es convertirà en un nou accés que millorarà el trànsit al centre de la ciutat. Així, a través del barri del Temple, el vial enllaçarà l'autovia de l'Aldea amb el carrer Ronda Docs, un itinerari alternatiu a l'entrada per l'avinguda de la Generalitat. A més, quan estiguen alliberats i urbanitzats els terrenys de Renfe, els conductors que entrin a la ciutat per l'autovia C-42 podran accedir a la zona de l'Eixample per aquest nou vial, sense haver de passar pel centre de Tortosa. A més a més, el nou passeig del Canal es comunicarà amb el carril bici del Temple i amb la urbanització del pla parcial Temple Sud, on ja s'està construint la comissaria regional dels Mossos d'Esquadra i s'ha de fer el tercer institut.

Més indústria aparador

GUSTAU MORENO

La urbanització que Tortosa està fent als terrenys entre l'autovia de l'Aldea i el canal de l'Esquerra de l'Ebre té una superfície total de 153.845 metres quadrats, amb una superfície edificable de 103.968 metres quadrats. La previsió de l'Ajuntament és que les obres, que gestiona l'empresa municipal Gumtsa i executen les empreses Vicsan, Hidrocanal i Contregisa, puguen estar acabades al maig del 2010. L'ordenació urbanística d'aquest sector –falta encara el pla parcial Portal de Ciutat Sud, per la falta d'acord amb els propietaris i sense una fórmula per garantir la seua viabilitat econòmica– servirà per autoritzar la instal·lació de més indústria aparador, ja que fins ara Tortosa havia donat les llicències de manera excepcional. L'actuació generarà 28 noves parcel·les amb tots els serveis, però també sòl per a usos públics, com ara el nou centre d'acollida turística (CAT) que ja s'està construint.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.